bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

Float on

Måndag, efter 5 timmars sömn. Jag hade bara 4 lektioner i skolan idag, skönt! Lämnade in arbeten och skrev ett otroligt dåligt matteprov. Har suttit i myskläder hela kvällen och tittat på TV, är så jävulskt trött att jag nästan somnade i uterummet med hunden för någon timme sen. Jag orkar inte med mer vinterväder nu, man orkar ju inte göra någonting.

Det är tur att jag ska till Rom nu i slutet av Mars, kommer bli så himla skönt med lite värme. Och grymt god mat! Nu är det Top Model, puss!


Pumping on your stereo

Jag tar en liten paus från pluggandet, som för övrigt går åt helvete, för att slänga upp
veckans lista från last.fm! Toppad med pluggmusik, som kändes ganska givet. Ni får
mer än gärna tipsa mig om grym indiemusik, eller vad som helst egentligen - sålänge
ni tycker det är riktigt bra! Nu fortsätter jag trotsa mina lärare, och använda mig av info
från Wikipedia till min analys av ETA, Baskien och en massa annat spanskt trams. 
Hoppas alla andra har en trevlig söndagskväll, mys lite för mig också! :)


Sunday Bloody Sunday

Jag är en zombie. Somnade efter 6 imorse, ganska sjukt. Vaknade av att mina föräldrar hetsade till Skid-VM, och sprang ner för att se en grym Hellner komma 5a. Tog på mig lite väl tunna kläder, och åkte ut till ett naturreservat i närheten med hunden, mamma och pappa. Jag tyckte det var stört kallt, min hund tyckte det var hur skönt som helst. Två timmar (!) och lite varm choklad senare, åkte vi hem igen - och nu måste jag börja plugga. Har en samhällsanalys kvar, och jag har inte ens börjat plugga till matteprovet vi har imorgon. Nu går jag in i study mode, kommer tillbaks till verkligheten ganska sent ikväll antar jag.

Ganska dåliga bilder, men finhunden är bra söt ändå!

540

540 ord! Om Spaniens historia. Spaniens historia är så tråkig att jag tittade på backhoppning, iställer för att skriva om självständighetskriget. I nästan 2 timmar. Och backhoppning kan vara den tråkigaste sporten som finns? Det säger en del om Spaniens historia! Annars? Jag har gjort sangria, tittat på melodifestivalen och ätit cheesecake också. Inget nytt alls på utbytesfronten, ganska skönt. Men jag måste börja söka stipendier snart. Är det någon som vet några speciella stipendier man kan söka, som utbytesstudent? Jag har bara hittat 2-3 stycken som jag ska söka, och det lär vara ganska många sökanden.. Så lite hjälp hade varit grymt! :)


Don't go changin'

Det är lördag. Jag analyserar nyhetsartiklar om Spanien, hur man nu gör det? Har tappat bort pappret med uppgiften på, haha. Är ganska glad ändå. Nu vill jag äta pannkakor med hallonsylt. Och jag ska vara klar med samhäll och historian ikväll. Måste vara klar. Fast jag vet att jag kommer hitta tusen saker som är mer intressanta, och vid midnatt lär jag inte ens ha börjat. Eller? Dags att skapa nya vanor. Framförhållning är det nya svarta.


XX

Satan vilken tråkig dag! Jag har pluggat, och haft fredagsmys med min familj. Känns inte helt hundra? Jag har ont i hela kroppen också. Inatt kände jag ett enormt behov av att springa lite. Prick midnatt. Ganska kallt. Jag visste att jag skulle ångra mig fem minuter senare, men var dum nog att gå ut ändå. Nu har jag ont i alla gamla skador och minns varför jag slutade spela handboll i höstas. Så det är min ursäkt för att inte ha något bättre för mig ikväll. Men det känns inte som att jag är den enda som inte har något vettigt för mig ikväll, så då känns det ju lite bättre! Ganska mycket faktiskt. Och jag har en hembakt cheesecake i frysen. Livet leker!


Cosmopolitan

Vad jag har gjort idag? Pluggat! Skickade precis in min tio sidor långa barbok, slutarbetet i barteknik. Och alla p92-91or åkte precis hem. Jag ska nog ta en drink och bara njuta en stund, bara för att jag har skolans tillstånd att dricka alkohol. But then again no, för det är ingen höjdare att vara full när man ska plugga. För jag har ju trots allt matten, samhällen, historian, naturkunskapen och engelskan kvar. Go go go!


Home is wherever I'm with you

Det blev inte så mycket plugg idag heller, haha.. Tidsoptimisten i mig är för rutinerad.
Jag har myst med min söthund istället, utan tvekan värt det! Det är honom jag kommer
sakna mest när jag är i USA, förlåt mamma, pappa, vänner. Ganska jobbigt, eftersom
att jag inte kan maila eller skypea med honom. Därför ska jag pussa på honom lite till,
medans jag tittar på Skid-VM. Torsdagsmys! ... Och jag behövde titta på min telefon
för att veta vilken veckodag det är. Lov är det bästa som finns!


Min bebis Viskalys Johnny B Goode, för två år sen.

I'd rather dance with you

Sovmorgon, frukt-frukost och sol. Life's good!

Jag blir lite exalterad varje gång jag får ett mail eller brev från Explorius, även om det så är en räkning. Allt känns så mycket närmre och verkligare då. Igår fick jag ett mail till, om vårens informationsmöte. Så Exploriusare, vilka mer än jag ska gå på informationsmötet i Malmö, i maj? :) Det känns som att det lär bli en hel del, eftersom att det bara är möten i 3 olika städer. Det är sjukt vad tiden går snabbt, snart sitter jag på planet mot New York? Aahhh. Familj. Nu.

Och jag har laddat ner en "retrokamera-app" till min iPhone, lite retroeffekter passar ju grymt bra på den annars usla kameran. Den heter Instagram, om någon är intresserad. Jag tycker om den, och den var gratis - Nöjd chey!


Little Lion Man

Mumford & Sons är det finaste jag vet. Även om jag lyssnat på samma album, i snart två år, så älskar jag det fortfarande lika mycket. Ni kan lyssna här, Spotify: Mumford & Sons – Sigh No More

Jag har förresten varit ute och powerwalkat, och underskattat minusgraderna. Aldrig har jag varit så glad över att inte bo i Norrland. -10° ungefär, och det var mer än tillräckligt för att jag skulle vända halvvägs på min runda. Men vädret är ju mysigt på sitt sätt, när man är inomhus. Jag har bakat scones och druckit varm choklad, sånt man (nästan) bara gör när snön ligger på marken. Och nu är klockan alldeles för mycket, och jag har inte öppnat en enda skolbok på hela dagen - som vanligt. Plugget tar jag imorgon, nu gör jag sängen sällskap! Godnatt :)




Hello Sunshine

Varje gång jag börjar känna mig tveksam till att bo i Louisiana, så går jag in och jämför vädret mellan Louisiana och Skåne. Helt ok! Den svenska vintern är nog en av de få saker jag inte kommer sakna när jag är i USA. Jag har förresten börjat tröttna på att titta på min profil, för att se att jag inte fått någon värdfamilj. Vill ingen ha mig, eller vad är grejen med det? Det känns ganska konstigt, eftersom att jag är garanterad en plats i Louisiana. Varför är jag garanterad mitt 3:e val, om de ändå inte hittat någon familj? Hets, jag vill slåss lite grann! Men mest av allt vill jag ha en grym värdfamilj. Days unplaced: 29. Ouch. Förstår inte riktigt varför det ens står på profilen, haha.

Men, nu ska jag äta scones och fortsätta umgås med datorn, TVn och iPhonen. Trevlig kväll!

Skåne vs. Louisiana.

Long nights

Åh vad det är skönt att sova. Jag har sovit 20 timmar, det senaste dygnet. Ganska sjukt, men himla skönt. Annars? Det är hur kallt som helst, snön har börjat lägga sig på marken igen. Jag tror att det är därför jag liksom går i ide. Det finns ju inget bättre på vintern än att sova?

Och jag hatar människor med god framförhållning. Själv tänkte jag spara allt plugg som ska vara färdigt tills Måndag, till Söndag kväll. Som vanligt alltså. Men hela klassen verkar redan vara klar med allt?! Så nu måste jag också börja, för jag kan ju inte vara sämre än dem. Resten av lovet lär jag alltså plugga, wooh!

... fast jag tänker mysa med min sötkatt och lyssna på grym musik en liten stund till. 5 minuter, kanske 10. En kvart. 


Sleepyhead

Jag gick och la mig för en powernap vid 3-4. Vaknade nyss. Haha, hur ska jag kunna sova inatt? Jag får väl spendera natten med Angus & Julia Stone och lite cheesecake. Inte helt fel, det heller! Och nu hörde jag att det äts pizza där nere, ciao!


Morning Glory

Jag började inte 07.30 idag... Men det var ju vad jag trodde, så några minuter innan stod jag och knackade på där jag skulle jobba. "Ah, men du är nog en timme tidig..?" Det är ju en bra första dag på jobbet! Nattjobbarna var också ganska slitna, så vi tyckte synd om varandra i en timme innan jag började jobba på riktigt. Det var en bra dag efter det, fast jag är helt slut i hjärnan och kroppen. Nu tar jag en powernap, sweet!


Sabali

Jag är fast i mitt hus, tillsammans med 10 killar som ännu inte lämnat sina datorer för en sekund. Jag tittat på The Big Bang Theory, som kan vara det bästa som finns, och letar efter ny musik. Allt känns gammalt. Tips på riktigt bra musik? Vi gör så här! Alla som läser detta och har Spotify, länka en av era playlists! Tack, grymt!


Speed of sound

I Louisiana är det 25°c just nu. I Skåne är det ungefär -5°c. Just sayin'.

Sportlovsmorgon #1. Jag njuter av min ledighet, för kl 07.30 imorgon börjar jag min provanställning som personlig assistent åt en tjej i min egen ålder. Jag är stört nervös, men hoppas att det ska fungera bra. 

Förresten, fellow bloggers! Är det någon som vet hur man får högerklicksskydd på sin blogg? För jag har provat tusen olika, men det verkar inte riktigt fungera. Tack på förhand! :)


Gap

Jag och mamma bokade precis en resa till Nice, Frankrike. I mitten av Juli åker hela familjen dit, för att spendera en vecka i skönt väder, fina omgivningar och med grymma fransmän! Blir skönt att kunna umgås hela familjen så, precis innan jag ska till USA. Jag längtar förresten tills jag får avresedatumet, så att jag kan börja planera resten av sommaren lite! Är det någon som vet när man får dem? :)

Hela kvällen har vi suttit med släkten och ätit hur gott som helst, medans min storebror har legat på rummet med maginfluensa. Nu har den nått mig med, tror jag. Kul med lov! Särskilt att det kommer hit killar från hela landet imorgon, som ska bo här i en vecka. Folk från Norrland, Stockholm och såklart överallt från Skåne. Hur kul? De ska spela WoW, dricka energidryck och vårt hus kommer lukta killsvett dygnet runt. Mh-mm!




Provence, Frankrike.


The Recluse

Det blir helg, jag blir sjuk. Som alltid. Jag byter 18-årsfest mot hemmakväll, med chokladpudding, lösgodis och mysiga djur. Kunde varit värre! Hoppas att alla andra får en trevlig lördagkväll åtminstone, puss!


Steady as she goes

Analys av "Tusen strålande solar" utifrån socialisationsperspektiv, inskickad 23:58. Jag älskar deadlines. Nu tar jag lov! Bilden visar lite hur jag varit hela kvällen. Lite mindre fräsch bara. Och några år äldre. Bilden är från ett bildprojekt jag gjorde för 3-4 år sedan. Nu vet ni! Godnatt, trevlig helg!


last.fm

Min kväll består, inte helt oväntat, av plugg. En analys av socialisationen i en bok, ska vara inlämnad innan midnatt. Jag har 200 sidor kvar i boken, och inte börjat på analysen. Tackar gudarna (och skolverket) för att det är lov nästa vecka. Bjuder er på veckans last.fm-lista sålänge, även om den var ganska tråkig denna veckan. Men fin!

Tidsoptimist, off. Effektiv tjej, on.

River en vacker dröm

Min förmiddag kan ha varit den värsta i världshistorien. Jag sov 3 timmar inatt. Vaknade 06.20, åkte till tågstationen för att ta det tidiga tåget och vara säker på att hinna i tid till ekonomiprovet. (Nämnde jag att jag varken hade boken eller frågorna till provet att öva på? Bara svaren. Haha, good job!) Tåget var en halvtimme sent. Jag hade Converse-skor och det var hur kallt som helst ute. Efter en station (av två) med tåget, så går en dörr sönder. Jag hann i alla fall precis till provet - med en träpenna som inte blivit vässad på minst 20 år. Och jag kunde inte en enda fråga. Detta kan mycket väl bli mitt första IG på gymnasiet. Efter detta fick vi halvtråkiga nyheter om en lärare, och jag mådde nog inte helt hundra. Lunch och mattelektion, sen var det dags för FN-ceremonin! Det tog så himla lång tid, och när det äntligen blev prisutdelning.. så vann jag inte. Jag hade inte ens kunnat vinna, eftersom att det innebar en massa arbete i Skåne i höst? Vart är jag i höst? You connect the dots. Kunde ha fått veta detta i förväg känner jag, så att jag sluppit vara så himla nervös inför idag. Men jag är faktiskt ganska lättad att jag inte vann - nu ska vi boka en resa till Frankrike i sommar istället! Blir himla skönt. (Bli inte lurade av min optimism, jag är fortfarande inte det minsta glad.)

Nu - mat, plugg till ett slutprov och ett svenskaprojekt som ska lämnas in imorgon. Great fun!


The Very Best

Prov på samhällsekonomi 08.00 imorgon bitti. Hur kul? Jag kan nada! Niente. Nic. Ingenting. Dessutom är det en ceremoni i en hel timme på eftermiddagen, där vinnaren av Odd Fellow-stipendiet presenteras! Hur nervös som helst, trots att jag är ganska säker på att jag inte vinner. Men det hade ju inte varit helt fel att vinna, 2 veckor i USA och Kanada är förstapriset. Och ett tal inför 200 personer, uh-oh.   

Nu ska The Very Best få hjälpa mig med ekonomin, hoppas det hjälper!

Update: Iron & Wine live i Brüssel här: http://www.abconcerts.be/nl/abtv/p/detail/iron-and-wine! Så bra gick det med det pluggandet :)

Gary

Åh, jag vill ha en värdfamilj nu! Har till och med lagt in min profil i mina favoriter, så ofta som jag är inne och tittar på den. Och jag börjar undra hur nöjd jag egentligen är med Louisiana? Jag var helt inställd på Arizona, så jag är nog mest förvånad. Men, världens bästa familj finns kanske i Louisiana? Det blir nog grymt, oavsett! (I Louisiana är det dessutom 20°c idag, ändå helt ok!)

Och jag har en fråga, angående min profil! Är det någon som vet vem Gary är? Tycker det är ganska roligt att hans namn är det viktigaste på hela profilen, är han ansvarig för mig kanske? Hoppas Gary är grym isåfall!

Sen uppskattar jag min beskrivning också, är jag verkligen så bra?! Prestationsångest. Men det är en sak som jag verkligen inte förstår med min profil - Interests: Hiking/backpacking. Va? Har jag verkligen valt det där? Jag har aldrig ens hikeat eller backpackat?! Haha, trevligt att det är som #2 också, så att det verkar vara jätteviktigt för mig. Och ice skating, i Louisiana.. kul!


Ojalá

Äntligen är vi klara med vår internationella mässa! Idag gick fyra timmar åt till att dricka sangria, lyssna på spansk musik och berätta allt som finns att veta om Spanien. Ganska nöjd med vårt arbete, mest nöjd med att det äntligen är över. Vi har en helvetesvecka i skolan, imorgon ska vi vara klara med ett arbete i psykologi och ha läst 50 sidor ur vår engelska roman. På torsdag har vi ekonomiprov och på fredag ska ett stort svenska-arbete lämnas in. Jag har inte börjat på något av det. Kanske dags att sätta igång? iHasta lluego!


I söndags, dukat för fest.  

St. Valentine

Det här med kärlek idag är ju fint! Mina föräldrar är hur söta som helst, som gav mig en blomma, choklad och lite $. Jag firar alla hjärtans dag(/kväll) med Ben och Jerry, hoppas att de älskar mig lika mycket som jag älskar dem. Ha en trevlig alla hjärtans dag, puss!


Jag har nog världens sötaste föräldrar.

Louisiana

Kan inte riktigt andas. Louisiana var mitt tredje delstatsval, som jag bytte samma kväll som jag skickade in min ansökan. Men det känns bra. Riktigt bra!


Silver coin

Idag njuter jag av vårvädret, och ovädret igårkväll känns plötsligt långt bort. Jag letar resor till Paris och klipper shorts av gamla jeans. Sen inser jag att jag har alldeles för mycket plugg kvar, och lördagsmyser med Khaled Hosseini, Coldplay och Simon & Garfunkel.

På utbytesfronten händer det absolut ingenting, förutom att jag borde komma igång med att söka stipendier. Jag vill få ett avresedatum, en värdfamilj och något att le åt. Kom igen, Explorius!

Everyday is like Sunday

Jag gav mig själv sovmorgon imorse, och hade bara 2 lektioner idag. Därför har jag fredagsmys med mina skolböcker, inte helt nöjd. Slutprov på ind.valet, samhällsekonomiprov och ett arbete som ska lämnas in nästa vecka. Och jag har inte börjat, som vanligt. Och hela skolan ska tydligen på en ceremoni där jag, och de andra 4 finalisterna till Odd Fellow-stipendiet, ska upp på scenen för att få veta vem som vunnit. Det blir ju sjukt tråkigt att stå där och se dum ut om man inte vunnit, haha..

Men nu ska jag mysa lite mer med Khaled Hosseini och Flyga drake. Trevlig helg!

(weheartit.com)

Odd Fellow

Jag har gäspat 48 gånger idag, nog slagit någon sorts världsrekord. Hela förmiddagen var jag ett nervöst vrak, eftersom att jag skulle på intervju med Odd Fellow-juryn. Det är alltså de som delar ut ett stipendie, som innebär en resa till USA, Kanada och FN i sommar! Allt gick bättre än väntat, och om en vecka är det en ceremoni på skolan där vinnaren får ta emot stipendiet. Antingen så får jag stipendiet, eller en bok. Känns ganska nice! Men alla som är med är otroligt smarta, så jag har inte så höga förhoppningar. Alltid kul med en ny bok, eller?

När jag äntligen kom hem efter min 8-lektioner långa dag, hade jag fått ett mail från SiESTA! - ni tittar på årets ambassadör från Landskrona! En gratis biljett och en tshirt, för att sätta upp några affischer i stan. Nöjd tjej! Livet leker idag, det firar jag med att lägga mig tidigt och tagga inför bartekniken imorgon bitti. Ciao!


Sangria!

Jag åkte till skolan halv 8 imorse. Jag kom hem nyss. 14-timmars skoldagar är väl inte det bästa jag varit med om! I ungefär 9 timmar satt jag bara och skrev, redigerade, klippte och klistrade. Magiskt stolt över mig själv! Det bästa var att av 4 personer i gruppen, så var vi 2 stycken idag. Kul! Men vi var grymma och vår monter blev faktiskt riktigt bra. Vi åt tacos med resten av lärarna och elevambassadörerna innan det var dags för öppet hus. Med alkoholfri sangria, hembakade kakor och grym spansk musik, så tog Spanien över all uppmärksamhet! Trots att det kan vara ett av världens tråkigaste länder. Sangrian tog slut direkt, och det var inte många kakor kvar när dörrarna stängde vid 20-tiden. Det var kanske ... 15-20 9or där och tittade på skolan? Ganska komiskt, då vi var minst 5 gånger så många lärare och elever :) Men vi har helt grymma lärare och elever på vår skola, så de flesta hade nog en rolig kväll och jag är hur nöjd som helst!

Nu taggar jag om inför min intervju med 5 FN-gubbar, som är på torsdag. Jag. Dör. Inombords. En dusch och lite bra musik - sen ska jag sova. Länge. Godnatt!

I won't be found

Jag har funnit en ny kärlek i The Tallest Man on Earth. Himla fint!
Annars... Skolan är alldeles för mycket just nu, tiden räcker inte riktigt till.
Imorgon har vi Öppet Hus, och jag har skrivit på vårt projektarbete om Spanien hela dagen.
Fortfarande inte klart, haha. Bakat spanska kakor har jag också gjort!

Nu blåser det storm ute och mina ögonlock är lite för tunga. Godnatt, mina kära!

Hey Aretha, sing one for me!

Nu är det väl revolution på gång?

Det finns nog inget vackrare än människor som får nog.
Människor som ställer sig upp och gör sig hörda.
Fint, Egypten. Lycka till.

(Färgen är svart, inte blå. Egyptens flagga alltså.
Och några ganska nedbitna naglar.)


RSS 2.0