bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

Palace & Main

Åh, vilken bra dag! Började morgonens barteknik med att blanda en Pisang Pistage - utan att förstöra eller välta ut något. Hade en mysig dag och ganska lugna lektioner, slutade tidigt och tog tåget till Helsingborg. Blev bjuden på varm choklad på tåget - made my day :) Gick sen vilse 3 gånger på min väg mot vaccinationskliniken, för att ta stelkrampssprutan till USA. Efter långa telefonsamtal med (dåliga) vägbeskrivningar hamnade jag på rätt ställe, stelkramp dos 5 - check! Det började snöa när jag gick i motvind, och efter en runda med helt fel buss bestämde jag mig för att ta tåget hem. Springer fram på Knutpunkten för att hinna med tåget, när jag plötsligt flyger baklänges. Min väska fastnade i en metallbit som var hyfsat farligt placerad. Åh vad jag ville skratta åt mig själv, men det känns ju himla dumt när man är helt ensam i rusningstrafiken. Hann med tåget, som sen satt fast i 40 minuter, mysigt! Eller? Trött pendlartjej kom hem till kebab och julmust, ganska nöjd :) Jag älskar såna här dagar. Love 'em, mm-hm. (Skrev hela inlägget med en hand, har nog stelkramp i halva kroppen. Förlamad. Tyck synd om mig. Tack, babes.) Trevlig kväll!

För övrigt har jag ett oerhört (försöker åtminstone mitt allra yttersta!) neutralt ansiktsuttryck hela veckan. Det borde ni också ha!

Plura

I julklapp fick jag en biljett till en Eldkvarnkonsert av mamma. Idag, samtidigt som VM-finalen, var konserten. Jag satt allra längst fram, 3 meter ifrån Plura. Jag har aldrig riktigt lyssnat på Eldkvarn, men efter ikväll är jag kär i Plura. Jag var helt amazed, och det syntes nog. Plura tittade på mig, och efter det tittade han knappt på någon annan. Det var vackert. Det var en fin timme av kärlekssånger. När de kom in och skulle spela en extralåt, sa Plura: Vi ska spela låten "Jag är det hjärta". Sen vände han sig mot mig, och sa: För här inne ikväll, här finns det mycket hjärta. Så jag är himla glad just nu. Lite kär i en 60-årig man. Fin kväll!
Sinnerman

Ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er.
Åh, Emil Jensen.


SLEP-Test

Jag började min fredagmorgon med ölprovning, följt av ett besök hos doktorn, för att sedan inte bli insläppt på en lektion där vi tydligen skrev prov. Någon släppte en stinkbomb på skolan strax efter lunch, det kanske var deras sätt att fira att det är fredag? Inte så uppskattat, men det var en fin tanke! Eller? Efter några lektioner blev jag hämtad av mamma, och vi åkte ner till stan lite snabbt. Hela eftermiddagen har jag tittat på EM i konståkning, och hela kvällen har jag tittat på handboll. Hur gick det nu för Sverige? Det gick bra för Danmark i alla fall! Nöjd dansk.

Jag tänkte berätta vad det var för prov jag skrev i Eslöv också, om någon skulle tycka att det var intressant! Min blogg hamnar snart på utbytesstudent.se, så det kan nog vara bra om jag delar med mig av alla förberedelser inför USA :) Alltså, jag tog tåget till Lund, där jag mötte upp Anna, och hoppade på nästa tåg mot Eslöv. Väl framme var vi helt vilse, och sena. Vi ringde Jon, frågade om vägen och tittade på kartor. Aldrig förr har Eslöv verkat så stort. Till slut hittade vi, och kom in andfådda i en lokal med ungefär 10 andra Explorius:are och en oerhört spänd stämning. Så pass spänt att jag inte ens vågade gå fram och ta fika. Ja. Extremt. Provet bestod i alla fall av hör- och läsförståelse. Provet var hur lätt som helst, och jag och Anna var först därifrån. SLEP-test - check!


Balulalow

Jag lyssnar på lite för bra musik, äter lite för god mat och tittar på lite för bra handboll. Dagen började, efter 2 timmars sömn, med en Dry Martini, en Kamikaze och en Green Fee. Gott? Inte 9 på morgonen. Imorgon är jag ledig, firar det med att kanske ta en stelkrampspruta och åka till Eslöv för att skriva engelskaprov med resten av Explorius utbytesstudenter från Skåne! Vilken tid? Jo, precis samtidigt som matchen Danmark - Sverige. Inte helt kul. Förhoppningsvis har jag förlåtit Explorius för detta tills sommaren. Nu - handboll och glass!

Macaroons

I helgen bestämde jag mig för att baka. Tänkte baka cupcakes, men i sista sekund bestämde jag mig för något helt annat. Just det - macaroons! Det kan vara det svåraste jag gjort detta året, och det gick inte riktigt som det skulle. Hur som helst så blev de helt otroligt goda! Lite platta och sådär, men sen när är utseende viktigast? Precis. Varenda en är uppäten, och jag har redan köpt ingredienser till en ny omgång - mmm!

Chokladmacaroons med fyllning av vit choklad (smörkräm).
 

Tidsoptimist

Skönt att klockan är över midnatt, att jag har prov imorgon bitti och jag är halvvägs genom sidorna vi ska kunna. Eller? Det är frågan om jag ska sova och skriva ett dåligt prov eller plugga halva natten och sedan sova mig igenom skoldagen? But then again, det finns viktigare saker i livet än ett MVG i Geografi A. Godnatt!


Forever Begins

Let's stay awake and listen to the dark
Before the birds, before they all wake up


Roma

Ciao ragazzi! Fick precis ett mail från min italienskalärare, där det stod att vi ska åka till Italien om bara några veckor! 5-6 dagar i Rom, mitt under terminen är ju aldrig helt fel? Och på tal om något helt annat, så är jag helt lost i stipendiedjungeln. Får lägga undan några timmar åt att läsa igenom hela Stora Fondboken, på ganska många hundra sidor... Eller? Allt jag vet är att jag har 3 prov denna veckan, och en hel del viktigt nästa vecka. För att inte nämna VM i handboll :) Så, bouna notte!

Avignon

Vive la France! Bokade precis 4 flygbiljetter till Frankrike, för att spendera en vecka i Augusti där. Eftersom att Avignon är den finaste platsen på jorden, så känns det som ett ganska bra tillfälle att bara umgås med familjen i en vecka, innan jag flyttar till USA. Nästa vecka får vi nog veta om vi kommer åka till Rom med italienskaklassen också, detta kommer kanske bli ett ganska hyfsat reseår ändå? :)

Några bilder från fina Provence, Frankrike, från i våras!If you do what you always did, you will get what you always got.

Helt plötsligt var jag ett år äldre. Det känns bra, 17 är en bra siffra! Jag har firat med släkt á la 30 personer, och fått inte helt vacker sång framförd av klassen i skolan idag. Nästa födelsedag, den viktigaste av de alla, firar jag i USA, långt bort från allt vad jag är van vid. Inte helt kul att 18 inte är särskilt viktigt där borta, men det löser jag genom att fira min födelsedag en gång till, halvåret senare! Nöjd chey.

Och idag fick jag veta att en vän, gammal lagkamrat, också ska till USA till sommaren. Med vem? Jo, Explorius! Kändes ju helt sjukt att ingen av oss hade en aning om detta. Skönt om vi får samma avresedatum! Kanske blir grannar? Lite hemstad i stora landet, hade varit hyfsat nice ju! Vi får väl se hur det blir helt enkelt :) Godnatt, folks!

There is

En av de jobbiga sakerna med att åka härifrån till hösten, är att lämna världens bästa klass. Att inte få vara med på balen, studenten, alla helt vanliga lektioner och tunga morgonar. Att min klass inte finns kvar när jag kommer hem. Det är något av det allra jobbigaste faktiskt. För vi är så himla bra tillsammans. Fast jag antar att det blir en chans att få lära känna nya människor under mitt sista gymnasieår. Sen det faktum att alla bryr sig så pass mycket så att jag får följa med på studentfesterna, i form av ett kort i en plånbok, och på studentflaket, om jag har kommit hem från USA - det gör det hela lite lättare. Fan vad bra ni är!
Arizona dreams

Det känns ganska sjukt, det här med skottdramat i Arizona där 6 personer dog. Jag vet inte varför egentligen, men det känns riktigt obehagligt. Allt med USA känns faktiskt lite skrämmande just nu. Att jag i stort sett bara fick USD i födelsedagspresent känns däremot ganska bra! En massa småsaker faller på plats, så himla skönt. Nu ska jag bara söka några stipendier, annars är det nog ingenting som ska göras de närmsta veckorna - när det gäller USA. Med tanke på att skolan börjar om 9 timmar, så är det nog tur. Jag kommer ha så oerhört mycket att göra! Skönt att allt plugg känns lite lättare när man har något att se fram emot :)

Solen i ögonen

Allt är ganska mycket som vanligt just nu. De sista lediga dagarna innan skolan och vardagen börjar igen. Jag ägnar min tid åt bra musik, bra människor och värme. För satan vad kallt det är ute. 

Nu gäller det bara att lära sig uppskatta längtan tills jag får en värdfamilj, tills det blir sommar och tills jag lämnar landet för en himla lång tid. And she's got dreams too big for this town.

Fria vägar ut


Det var inte bättre förr, men det ska bli bättre framöver
Och någonstans har man i alla fall kommit om man vet vad man behöver


Tetanus

Ägnar dagen åt några av tusen USA-förberedelser.
Har precis tagit dos 2 av Hepatit A+B, ska boka tid för dos 5 av stelkramp och
åka till Forex för att växla lite pengar, medans dollarn ändå ligger under 7 kr.

Sen ska jag även tvångskolla min mejl, hoppas att den perfekta familjen vill
ha mig, och att den perfekta familjen bor i Arizona. Eller Cali, hade varit helt ok.
Och helt plötsligt känns USA så nära, trots att det är 8 månader kvar? Fint, tycker jag!


2010

2010 är över, och det har varit ett ganska fantastiskt år.

Jag har rest. Bosnien, Kroatien, Tyskland, Tjeckien, Frankrike och Danmark.
EU-projekt, handboll, utbytesresa.
Jag har träffat så många underbara människor. Jag har lärt känna så
fina människor från alla möjliga länder, och här hemma. Jag har fått vänner
för livet, men även förlorat några. Jag är nöjd med det utbytet.
Jag har varit på festivaler och konserter. Lars Winnerbäck, Melissa Horn,
Timbuktu, Svenska Akademien, Bob Hund, nog någon till. Inte så många i år,
men jag är så himla nöjd ändå.
Min sommar har varit den bästa någonsin. Spenderats i Åhus, Helsingborg,
Malmö, Landskrona, Lund och Danmark.

Mitt år har helt enkelt varit riktigt bra. Men 2011 ska bli bättre.


Tia Lupe

Life in technicolor.
Skierniewice, Polen.
After the storm

Hej 2011! Jag hade en galen nyårsafton. Kanske inte den bästa, men den sjukaste. Mådde hur bra som helst. Träffade ungefär tusen nya människor. En fest med nästan bara främlingar slutade med att jag lärde mig schack i sovrummet. 2-3 timmar in på det nya årets första dag, begav jag mig till Johns källare, där 3 timmar spenderades i väntan på det första morgontåget. Det blåste storm ute och vägarna var täckta av is, så jag var himla nöjd med värmen och sällskapet. Tog tåget hem vid 06 med nyvakna 30+are påväg till jobb och fulla, utslagna ungdomar. Jag tror att detta kommer bli ett riktigt GOTT nytt år! Avslutar med några suddiga iPhone-bilder från natten.RSS 2.0