bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

"Smile! You're on Lucky land!"Missing those Friday night lights

Idag efter skolan lärde jag vår valp sitt, jobbade lite, tog en nap och sen har jag inte gjort särskilt mycket alls. Baseball startade förra helgen, och jag tror att vi har en match imorgon eller på torsdag! Imorgon ska jag klippa mig, åka till The Hub där vi hjälper de fina hemlösa barnen med sina läxor, och sen ska vi flytta in hos min värdfaster eftersom att Nana och Tataw ska åka till Arkansas, och vara borta resten av veckan. Annars? Jag saknar football så himla mycket, jag tycker att det borde vara football season året runt. Det finns inte mycket som är bättre än att stå uppe i läktarna, tillsammans med hela skolan, och titta på när alla ens vänner spelar, och heja på i några timmar. I'm gonna have to come back this fall to see a couple of football games!


Kolby och jag, vår bästa quarterback! Han är tydligen vår bästa baseball-spelare också, ganska atletisk kille.

Live the life you have imagined

De senaste dagarna har jag bara varit med massor av vänner och familj. Vi har gjort ungefär allt och ingenting, precis som livet behöver vara ibland. Det har varit mycket som hänt med mina nära här, känslomässigt, och det har gått åt mycket tid till att oroa sig eller att bara finnas där. Nu verkar det i alla fall som att saker börjar lugna sig och allt blir vardag igen. Varje gång jag ska skriva här på bloggen så kommer någonting i vägen eller så är det något som inte fungerar. Om ni bara visste så mycket jag bråkat med min dator, internet, blogg.se-appen och så vidare. Men ni ska i alla fall veta att jag har det jättebra. :) Hoppas att allt är bra med er alla! Puss

Answers

Var det svårt att passa in i skolan de första dagarna?
En av sakerna som verkligen hjälper en som utbytesstudent är just att man inte riktigt passar in. När folk får veta att man är utbytesstudent är de intresserade, hjälpsamma, och har tusen frågor. De första två dagarna här var jag så förvirrad och förstod inte hur någonting fungerade i mina klasser, men jag frågade bara någon bredvid om hjälp, eller så spreds ordet om att jag var från Sverige och sen handlade resten av lektionen om mig, haha. Första lunchen var däremot kaos, men jag satt med en snäll tjej från en av mina lektioner och allt löste sig!

Är det svårt med engelskan ibland?
Jag hade MVG i både Engelska A och B, så jag har väl aldrig riktigt haft problem med engelskan. Men jag får höra nu i efterhand att min accent är helt borta, och jag märker själv att det nästan är enklare att prata engelska än svenska nu.

Vilka sporter har ni i skolan?
Football, baseball, basketball, soccer, tennis, cross country, track, bowling, wrestling, softball and swimming.Är det jobbigt med klädreglerna i skolan?
Det är jobbigt att behöva gå ut och köpa khaki-byxor, pikétröjor och veta att jag aldrig någonsin kommer använda de igen. Det är såklart tråkigt att inte kunna ha på sig vad man vill, men på ett sätt är det också skönt att slippa oroa sig för vad man ska ha på sig varje morgon!

Vilka ämnen läser du?
I vår skola har vi 4 ämnen första terminen och 4 andra, och lektionerna är 1 ½ h långa. Samma schema varje dag!
Första terminen läste jag:
1st block: Spanish I - Mrs Maranto
2nd block: Tech Theatre I - Mrs Edwards
3rd block: World History - Mr Mac
4th block: Psychology - Mrs Harper

Nu läser jag:
1st block: Sociology - Mrs Harper
2nd block: English III - Mr Hayden
3rd block: US History - Mr Mac
4th block: Athletics PE - Coach May

Tycker du om Louisiana som delstat? (Jag ska också till Louisiana, och det var mitt tredjehandsval).
Ja, jag tycker om det här! När jag först fick veta att jag hamnat här var jag också tveksam, eftersom att det var mitt tredjehandsval också. Men nu älskar jag det! Det finns så mycket som är speciellt med Louisiana. Vi har hela the Cajun culture, Cajun-mat, jazzmusik, plantation homes, voodoo-historia och allt möjligt. Sen har vi ju våra alligators, swamps, enorma trucks, och en härlig Söderndialekt också!

Har du haft mycket hemlängtan?
Månad 3-5 hade jag ganska mycket hemlängtan. Det betyder inte att jag satt och önskade att jag var hemma varenda dag, utan att jag verkligen tänkte på mina föräldrar och vänner några gånger i månaden och insåg hur mycket jag saknade dem. Sålänge man håller sig upptagen med att göra saker är det inga problem med hemlängtan tycker jag, och sedan jag bytt familj och har varit gladare så har jag knappt märkt av hemlängtan längre :)

Om du fick gå ett år till i USA, skulle du gjort det då?
Jag tror faktiskt att jag skulle det, trots att jag saknar min familj och mina vänner. Men nu har jag lärt känna så mycket fint folk här, och min klass hemma i Sverige kommer ta studenten till sommaren - så jag hade gärna stannat här och tagit graduation nästa sommar!Är det något du önskar vore annorlunda med den här resan?
Jag önskar bara att jag hade hamnat i den här värdfamiljen direkt, eftersom att vi passar ihop så mycket bättre. Jag känner mig precis som en i familjen och det händer alltid någonting här, vi har inte en tråkig stund!

Varför har du bytt värdfamilj?
Den här frågan har jag fått jättemånga gånger, men jag känner inte att det är så respektfullt att skriva allt det här i bloggen. Jag kan väl säga att vi bara inte passade ihop, och jag kände att jag var tvungen att byta. Och jag är glad att jag gjorde det!

Visst var någon i den förra värdfamilj i filmbranschen? Kan du berätta mer om det?
Ja, min förra värdpappa var i filmbranschen! Han jobbade nere i New Orleans, och var bara hemma ungefär 2 helger i månaden. Han jobbade med att bygga movie sets, och har jobbat med en del stora människor. Däremot får de inte berätta särskilt mycket pga att de inte vill att någon "stjäl" filmidéer osv, så de får inte berätta särskilt mycket förrän ungefär ett år senare när filmen de jobbat på har släppts på bio eller dvd. De har faktiskt jättemånga filmer som kommer till New Orleans istället för Hollywood nu, och allt spelas ändå in i stora lagerlokaler så det spelar ju inte så stor roll. Jag fick gå och se en filmset han jobbade på en dag i New Orleans, det var ganska grymt!

Fördelar/nackdelar med den svenska skolan jämfört med den amerikanska?
     - Mer frihet i Sverige! Ingen skoluniform och man kan inte få detention, böter eller bli "uppskriven"
     - Att allt är gratis i den svenska skolan. Mat, aktiviteter och det fina studiebidraget :)
     - En sak jag faktiskt tycker är bra med Sverige är att man får svåra uppgifter i skolan. Här får alla A sålänge man gör uppgifterna, oberoende på hur bra det faktiskt är. Även om jag tycker det är skönt med lätt skolarbete här, så tycker jag att det är lite dumt att man inte bedöms på hur bra man gör saker.
     - Att inte behöva kalla sina lärare för Ms., Mrs. och Mr., eller svara med "yes sir" och "yes ma'am".

     - Något vi hade behövt i Sverige är school spirit. Det gör skolan så mycket roligare!
     - Det bästa med skolan i USA är nog alla sporter, dances och sånt. Hela året är det antingen football, soccer, basket eller baseball som hela skolan går till, och såklart homecoming, sadies och prom! 
     - Att man har alla lektioner med olika människor här, och att man har raster samtidigt. Man lär känna så himla mycket folk, och man tröttnar inte på varandra!

Ditt bästa råd till någon som ska åka?
Åk, ha kul, prova på så mycket nya saker som möjligt! Var öppen och berätta gärna att du är en utbytesstudent, så kommer du inte ha några problem med att lära känna människor. Säg aldrig nej till att prova på något, eller att umgås med någon från skolan! Gå på så mycket aktiviteter som möjligt, det gäller ju att inte ångra sig sen när man väl är hemma igen :) tiden går fortare än man tror! Och lycka till!!!


Wednesday

Tankte bara skriva tva meningar har, for jag borde egentligen sova redan. Jag har last igenom alla fragor och hade egentligen svarat, men sa forsvann hela inlagget. Imorgon ska jag skriva om det hela (vad gor jag inte for er liksom?) for jag har inte tid nu. Puss!
Jattegammal ganska hemsk bild pa oss fran i somras, men det var den forsta jag hittade.
Sarah, jag och Savannah!

Frågestund

Någon frågade mig om jag inte kunde ha en frågestund, för att de hade tusen frågor, och vad är jag här för om inte för att göra er nöjda? Så ställ så många frågor ni vill, så ska jag försöka göra ett inlägg där jag svarar på allt, förmodligen imorgon, Onsdag. Go go go!


Laissez les bons temps rouler!

Igår var den viktigaste högtiden här, som bara Louisiana firar: Mardi Gras! Det var den kallaste dagen den här vintern, men vi gick ut och trotsade den iskalla vinden och var ute från kl 13 till ungefär 20. Vi gick några mil upp och ner för gatorna som var avstängda för trafik, och fullproppade med parkerade trucks, bilar, båtar, tält, barer, och träffade massor av människor (ville man "save a spot" var man tvungen att vara där kvällen innan, för folk är galna när det gäller att parkera sina bilar på sidan av vägen och reservera en plats). Hela staden var ute och firade, och jag tror att jag såg ungefär 150 000 rednecks, utan att överdriva. Camouflagekläder och countrymusik överallt! Men vi hade i alla fall roligt och fångade massor av beads (pärlband), muggar och gosedjur, under paraden. Paraden varade i ungefär 2 timmar, och den hade 40 floats. Efter float 15 ville alla mina vänner sticka därifrån för att ingen hade någon känsel i hela kroppen, men de gjorde en uppoffring eftersom att det var min första Mardi Gras och jag var så himla glad, så de stannade kvar tills det var slut någon timme senare. Guldvärda! Och nästa helg är det Mardi Gras igen (jag förstår inte riktigt varför, haha). Men då ska vi vara mer förberedda! Vi ska dit vid 4 på morgonen och ha med oss värmare, bilar, spel och musik. Let the good times roll! Nu är det alldeles för sent för att jag ska vara uppe, natti!


Haley, Savannah, Amanda och jag.

Våra Mardi Gras-cups som vi gjorde i fredags! 

Tyler, Savannah, jag, Amanda och Logan.

Superbowl XLVI

Igår var den viktigaste dagen det här året - Superbowl Sunday! The New Orleans Saints spelade inte, men det var ändå lika viktigt att titta. Det var New York Giants mot New England Patriots, men det blev ändå en Louisiana-kille som vann titeln Most Valuable Player - Eli Manning.

Vi var här på farmen tillsammans med några vänner och lite släkt, och vi hade det jättetrevligt. Det viktigaste med Superbowl-fester är inte själva fotbollen, utan det är maten och reklamerna på TV. Vi åt allt från pizza och glass till crawfish och banana pudding, som riktiga Louisianians. Vid ungefär 10 så kom min värdmamma och mina småkusiner hem, som hade varit borta hela dagen. Med sig hade de vår nyaste familjemedlem, en Alaskan Malamute-valp! Hon är så himla söt, idag lekte vi i 3 timmar när jag kom hem från skolan. Så fin! Hon vill aldrig sitta still, men imorgon ska jag försöka ta några bilder på henne. Hoppas att allt är bra med er, puss!

 

Open Heart Zoo

Utav våra tusentals djur är de här fyra nog mina favoriter.

RSS 2.0