bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

Jungledrum

Hej! Har haft fullt upp i skolan idag; tog skolfoton, gjorde massor av läxor, tappade bort mina viktiga böcker och skrev prov. Kom hem från skolan och åt god frukt, åkte till Newk's och åt middag med tjejerna och kom precis hem. Jag har en hel del läxor tills imorgon, så nu ska jag hämta skolböckerna. Godnatt!


Luften bor i mina steg

Jag har så fina människor runt omkring mig här, att det är svårt att vara på dåligt humör. Det är folket som gör det här landet så fint. Annars har det varit en ganska vanlig måndag idag; förutom att det varit den kallaste dagen sen jag kom hit. Det blev inte ens över 100°f (38°c ungefär) idag!

Idag när jag var på min andra lektion ringde counselorn och ville att jag skulle komma till hennes kontor. Jag gick dit, och fick träffa den andra utbytesstudenten (som skulle vara från Tyskland). Jag blev jätteglad över att äntligen få se henne, men hon såg inte så tysk ut.. "- So, you're from Germany? - Well no, she isn't from Germany... She's from Cameroon, Africa." Haha, tack för bra info, counselor! Vi fick i alla fall inte pratat mer än så, jag berättade att jag kunde hjälpa henne om det var något hon undrade över, sen fick jag gå igen. Nu är jag i alla fall inte den enda utlänningen på Parkway! Men nu måste jag sova, imorgon är yearbook photos och prov! Godnatt!



Magiskt, men tragiskt

Söndagsångesten kan kännas tusen gånger tyngre när man är hundratals mil hemifrån. Idag har allting liksom hunnit ikapp mig, jag har haft alldeles för mycket tid till att bara tänka och då är det lätt att inse hur ensam man är. Och om 6 timmar ringer min väckarklocka. Godnatt, jag hoppas på en fin dag imorgon!


Little lion man

Idag har jag bara tänkt vara hemma och lyssna på bra musik. Och förmodligen äta, för jag är ju trots allt i USA. Är fortfarande i matkoma efter vår lunch från KFC. Mmm, it was good. Hur är allt hemma i Sverige?

Och orkanen Irene är inte i närheten av Louisiana, för er som undrat :) Så ni behöver inte oroa er!


Bilder från i fredags, då vi vann 20-7!

Jamboree!

Hey! Kom just hem från vårt Jamboree! Alla football-lag som är i vår serie i år kom dit och spelade vars en match. Parkways match började inte förrän kl 9, efter band, cheerleaders och dance lines uppträtt, men åh vad bra det var! Vi var helt grymma, och jag hade så himla roligt på the student section. Stod bland de härligaste människorna och skrek, svettades och hejade galet på Parkway. Skolstämningen här alltså! Vi vann i alla fall stort, och jag vet inte om det var vi på läktaren eller de på planen som var svettigast. 35° ute kl 23 när vi körde hem haha, galet! Nu ska jag sova, puss!

Alla tjejer hade på sig cheerleading-kjolar (och skoltröjor, som alltid!), jag lånade en kjol som är från pep squad. Jag och Callie innan matchen!



Radion spelar aldrig våran sång

Jag har fått en del frågor, och jag tänkte svara på några här :)

Delstatsval? Isåfall vilka och varför? Ja, jag gjorde delstatsval! De såg ut såhär: 1. Arizona 2. Nevada 3. Louisiana. Jag fick ganska snabbt Louisiana Guaranteed som status på min ansökan, även om det dröjde flera månader till innan jag fick min placering. Jag valde 3 som var väldigt different from Sverige, dels för att jag tycker om värme och dels för att jag vill lära känna en helt ny kultur :) Och jag trivs så bra här!

Har du börjat med några sporter? Haha nej... Inte än! Men jag ska vara med i powerpuff-turnerningen (football-turnering för tjejer), och vi ska träna hårt så att vi vinner hela grejen! Seriösast lag på skolan, haha.. Sen börjar jag med soccer till hösten/vintern också! Och jag är lite sugen på att prova cross country, men just nu är det alldeles för varmt för att springa 8 miles om dagen (12 km)!

Kan du visa ditt rum och berätta om familjen? Jag vill inte berätta för mycket om familjen, mest av respekt för dem. De är i alla fall jättesnälla och jag känner mig verkligen hemma här! Min värdmamma jobbar på en skola och min värdpappa jobbar i filmindustrin. Och de har en jättesöt chihuahua, haha :) Jag ska försöka ta lite bilder på mitt rum, så fort jag får tid att städa lite!

Undrar ni över något så är det bara att fråga! :)


Damaged ones

Hej! Det var ett tag sen jag hunnit in här för att skriva, ledsen för det! Det har mest varit långa dagar fyllda med skola och läxor, och lite för lite sömn. Jag har varit ute och sprungit! Och ångrat mig så fort jag kommit utanför dörren, men ändå fortsatt trots att jag aldrig varit med om sån här värme förut. En joggingtur runt kvarteret räckte för att jag skulle komma in genomsvettig, och börja uppskatta den svenska sommaren.

Igår, under min sista lektion, började molnen röra sig riktigt snabbt, det började regna (första regnet på hur länge som helst!) och helt plötsligt var det storm ute. Flera skolor stängde ner och alla elever fick ligga i korridoren i "orkan-övning" i en timme, men vi hann precis sluta och fick istället köra igenom ovädret och få vattenplaning två gånger. "Om en orkan kommer mot oss, hoppa ner i diket så snabbt som möjligt", ganska overkligt. Blixten slog ner överallt, all ström försvann och när vi körde genom vårt kvarter såg jag nog inte ett enda helt träd. Men vi klarade oss bra! Imorgon är det pep rally och sen äntligen jamboree (football)! Taggad!


Perfectly lonely

Hej! Idag är första dagen jag är ensam på så himla länge. Var med Sarah och Savannah ett tag efter skolan, och nu åkte mina värdföräldrar precis hemifrån. Jag ska strax ut och springa en runda, få värmeslag, göra läxor och gå och lägga mig. Är lika trött varje dag och kommer alltid på att jag har läxor alldeles för sent...

Jag trivs i alla fall bättre för varje dag i skolan! Det börjar bli vardag nu, men det känns bra. Människorna som pratar med mig är inte bara intresserade av att jag är från Sverige längre, utan det är nu jag verkligen börjar lära känna människor. Jag har skrivit prov och lämnat in massor av läxor idag, och det är samma sak imorgon. Igår fick min psykologilärare veta att jag är från Sverige, och idag hade hon kallat dit alla sina lärarkollegor och kallade ut mig i korridoren precis innan lektionen började. Jag fick berätta om alla språk jag kan prata och om Sverige. Idag var en bra dag! Fast just nu känns det som att alla dagar i USA är bra dagar, let's hope so! 


Life is good

"Life is 10% what happens to you, and 90% how you react to it."



Scrimmage!

Hey! Igår var den roligaste kvällen på länge, och jag kom hem lagom till att vi skulle ut och äta lunch på en indisk restaurang idag. Om en stund ska jag iväg på flower party och ikväll ska jag kanske åka på bible studies hos en vän. Fullt upp. Förresten! Jag blev kanske bjuden till homecoming igår. Kanske, haha... I'll keep you updated! :) 


Parkway Panthers

Godmorgon! Igår var det så mycket som hände, det var länge sen jag hade så roligt. På kvällen var jag på min första football game! Det var en träningsmatch och ingen räknade poängen, det var nog tur för oss. En av våra bästa killar skadade sig rejält, bröt något vid axeln, och en annan blev biten så hårt att det rann blod över hans kläder. Matchen höll på i 2h utan paus, alla hade åkt därifrån när den var slut. Det var galen värme ute, så det var inte så konstigt. Vi åt i alla fall mexikanskt och sen somnade jag direkt.. Nu ska jag ut och shoppa med Sarah och Callie, och sen blir det flower party med alla juniors. Puss!



Är ganska säker på att vi hade över 100 spelare där igår, men jag var tydligen den enda som tyckte att det var konstigt... Haha 

Uniform

Hey! Hade en riktigt bra skoldag idag! Har varit nära att svimma av värmen de senaste dagarna, och efter lunch idag snurrade det värre än någonsin i huvudet. Förmodligen bidrar det faktum att jag äter frukost 6 am och inte lunch förrän efter 12 pm... Efter skolan skulle jag ut på äventyr med Sarah och Callie, men vi fick gäster över på middag, så jag har bara varit hemma. Imorgon har jag 2 prov, kanske en football game att gå på och en helg att se fram emot.

Men innan dess ska ni få det ni väntat på: En bild på min "uniform". (För er nya: Bara pikétröjor (svart, vit, röd, blå), skjorta (vit, blå), beige eller navy byxor (inte för långa, inte för korta), skärp, tröjan tucked in i byxorna, name tag på. Dvs inte jeans, tshirt, linne, mönster osv). Det är inte så hemskt som jag trodde, och det går faktiskt att se okej ut även om man följer reglerna. Nu är det way past my bedtime! Natti!


Lessie Ln

Lång dag i skolan idag... Min Tech Theatre var i alla fall rolig, vi körde gruppcharader och min grupp var överlägsen. Har en grym lärare där, mrs. Edwards, som har ADHD och älskar hajar, och hela tiden kommer ifrån ämnet. Lektionen slutar alltid med att vi pratat om allt annat än teater, oftast hajar eller dödsångest... Just det! Jag blev utskälld av rektorn(!) idag. Jag "trängde" mig i lunchkön, precis framför henne. Oops. Mina vänner var längst fram, jag kom sent från klass och gick helt enkelt fram till dem. Hon stod precis framför mig och skrek: "GIRL!!! How dare you cut in line right in front of me?!" Läraren bredvid sa tyst: "She's.. she's from Sweden." och rektorn svarade "I don't care where she's from! Get out of line, now!!!", och fortsatte skrika medans 600 pers kollade på mig och jag gick och satte mig ensam vid vårt bord. Hahaha, nu vet nog alla vem jag är i alla fall...

Jag fick en förfrågan om att lägga upp bilder på mitt hus, rum osv. Jag var faktiskt ute och tog lite bilder i kvarteret som jag kan dela med mig av! Det var ungefär 44°c ute när jag gick ut, jag gick ner för gatan och upp igen, och kom in helt svettig. Skönt! Mitt område är i alla fall jättetrevligt, även om det ser lite tråkigt ut när allt gräs, växter och träd håller på att dö. Det har inte regnat på 1-2 månader (inte så bra koll, haha) och är dessutom varmare än någonsin. 


South Bossier Spirit Night

Igår kväll åkte jag till skolans Spirit Night, som den stolta Parkway-elev jag är. Jag träffade några vänner, och spenderade resten av tiden med att leta efter skugga. Det var en bit över 40°c och det kändes lite onödigt varmt, trots att jag hade på mig shorts och linne. Vi åkte hem ganska snabbt igen, köpte mat från Subway och aldrig förr har jag njutit så mycket av den överdrivna luftkonditioneringen i den här delen av landet. Här är lite bilder! :)



Min värdkusin fick ett plakat tejpat på sig så fort vi kom till området, och fick vara reklampelare resten av kvällen. It was for a good cause though, St Jude's är ett sjukhus här som tar hand om svårt sjuka barn, for free.  
Den här bilden visar verkligen USA. Soldaterna, sheriffen, football-laget i bakgrunden och den extrema värmen.

Estados Unidos

Hola! Jag började i Spanska 1 idag! Intresset var galet när de fick veta att jag var från Sverige... De flesta vill höra mig prata svenska, men nu blev det danska, norska och polska också, haha. Jag har fått massor av läxor i 2 av mina klasser idag, och en av läxorna som ska in imorgon kan jag inte göra.. Bra start på året!

Värmen har börjat ta på krafterna också, igår hade jag huvudvärk hela dagen och förstod inte riktigt varför. Idag efter skolan, när jag hade åkt tillbaks för att måla skyltar inför South Bossier Spirit Night som är imorgon, svimmade jag nästan av värmen. Men det botade jag med en enorm Oreo Blast glass/milkshake från Sonic på vägen hem. Heaven. Jag har sovit någon timme sen jag kom hem från skolan, och skypat lite med min fina mamma. Nu är klockan 10, och ska jag vakna imorgon bör jag nog lägga mig nu. Godnatt!


Jag är så himla dålig på att ta bilder här, men som tur är har jag fortfarande en del från New York... Imorgon ska jag ta med kameran till vår spirit night på fotbollsstadion, jag kanske smyger upp kameran och tar en bild på skolan med, när sheriffen och poliserna (japp, galen säkerhet!) inte tittar.  

Mardy Bum

Hey! Värmen här tar död på mig, det blir aldrig svalt ute. 30° om nätterna, det är inte riktigt så skönt som det låter... Igår kväll träffade jag i alla fall Sarah och Callie, vi tittade på film och sov hos Sarah. Idag vaknade vi lagom till lunch med min värdfarfar, världens snällaste man! Vi ska ut till deras gård och skjuta gevär någon dag, haha.. Southern style! Nu kommer Sarah och hämtar mig om en minut, så jag måste springa. Puss!


Mississippi kan vänta

Hey! Jag älskar livet här, verkligen. Skolan blir roligare för varje dag, idag bytte jag hälften av mina klasser och är jättenöjd. Har nu Spanska 1, Tech Theatre, World History och Psychology. Efter skolan idag åkte jag med Sarah och några av hennes vänner till ett frozen yoghurt-ställe, jag träffar massor av nya fina människor hela tiden. Jag hann bara vara hemma en liten stund sen, innan Sarah, Savannah och Callie ville att jag skulle följa med ut på middag. Först åkte vi hem till Sarah ett tag och sedan vidare till Logan's roadhouse, ett riktigt trevligt ställe med typisk Louisiana-mat. Jag hade en så himla rolig kväll med tjejerna, och efteråt skyndade jag mig hem för att få säga hej till Jason's vänner, som var över på middag. Jag kom hem lagom till desserten och pratade jättelänge med Eric, som har danska föräldrar(!), och hans fru. Nu har de precis åkt, och jag ska sova så himla gott. Godnatt, puss!


Creative

Jag gillar high school! Igår kändes allt ganska meningslöst, men idag har vi fått börja göra lite saker och jag har haft en riktigt bra dag! Träffat massor av trevliga människor, haft lunch med några roliga seniors och ah.. Fick en inlämningsuppgift i creative writing, en rolig eller känslosam självbiografi som dessutom ska läsas upp för klassen imorgon. Nämnde jag att det är den klassen jag vill byta? Haha... Jag fick undantagstillstånd och får tydligen lov att byta den mot franska, men då ändras allt annat jag är nöjd med på schemat. Så imorgon ska jag kallas in till kontoret och se om det går att lösa. That's it for now, jag är heeelt slut och ska nog ta en liten nap. Är det något ni undrar över, vad som helst, så fråga! :)


Marseille, Frankrike

It's on

I'm still alive! Trots att första dagen av high school var tusen gånger stressigare än jag trott. En av mina fyra classes var i alla fall rolig, och jag träffade några trevliga människor. Lunchen var helt galen, man har 20 minuter på sig att stå i kö, få mat, och hinna äta. Men jag hann! Efter sista lektionen åkte vi till Taco bell och träffade massor av juniors och seniors från skolan, förmodligen höjdpunkten av min dag, alla var intresserade och jättetrevliga. :) 

Jag, Sarah och Avery har varit och storshoppat skolgrejer också, jag besökte Walmart för första gången! Förutom massor av pärmar, pennor och smågrejer köpte jag lite nya skolkläder på Old Navy. Och när jag kom hem fick jag mac 'n' cheese! Nu är jag nöjd och redo för en ny skoldag. Godnatt, puss!


Bossier

White blank page

Hej! Jag kom bara in lite snabbt för att berätta att jag börjar skolan imorgon! 06:45 kommer min skjuts och jag är helt galet nervös. Min uniform känns jättekonstig och jag vet efter rundturen på skolan att jag kommer gå vilse, ganska många gånger. Men det är bara att hoppas på det bästa och se glad ut. Godnatt, håll tummarna för mig!


Bossier City

Parkway High School

Godmorgon! Jag var precis på mitt high school och registrerade mig, valde kurser och fick en liten rundtur. Skolan är jättefin och personalen var trevlig, så det blir nog riktigt bra. Valde mest Samhäll-/psykologiliknande kurser, trots att de tyckte att jag skulle välja Math och Science... Vi kom i alla fall hem för en liten stund sen och har ingenting speciellt att göra idag, skönt!

Filmen igår var förresten grym! Vi råkade komma in på Imax 3D istället för vanlig bio, och det var hur bra som helst. Hade dock lust att springa ut ur bion när de skulle döda Harry Potter, det vore liksom som att döda Pippi Långstrump efter att hon seglat över de 7 haven... Men det slutade ju bra, så jag är nöjd. Om en liten stund ska vi ut och äta lunch, men först ska jag nog hoppa in i duschen. Ciao!


New York City.  

Living in the USA

Hey! Vad som hände igår kväll? Efter att jag gett alla mina tusen presenter till värdfamiljen, gick jag upp till rummet och såg att skärmen på min iPhone hade spruckit. Haha, så himla galet. Tur att jag köpte en ny telefon igår! En tegelsten med obegränsade samtal och sms, as if I'd need that, haha. I alla fall, när jag vaknade idag åt mina värdföräldrar lunch och nu är min värdpappa ute på ett ärende. Och ikväll ska vi ut på stan, så det blir nog några foton härifrån. Vi ska äta middag, titta runt lite och se Harry Potter på bio. Nu vet ni, puss!



New York City

Hey! Bloggen har stått helt still ett tag, men allt går så snabbt på den här sidan Atlanten. Och så har jag inte haft Internet, men nu är i alla fall den saken fixad. New York City var helt underbart, och alla människor där var så himla trevliga. Känslan av att vara där bland alla skyskrapor och stämningen där går inte att förklara, jag hade gärna stannat i några dagar till!

Igår kom jag i alla fall till Shreveport, efter att ha flugit i ett propellerplan med 30 säten (!), som föll helt fritt två gånger. Jag har aldrig varit flygrädd, tills igår. Jag lever i alla fall, och är redan helt kär i Louisiana och kunde inte fått en bättre värdfamilj. Igår åkte jag till en dance på mitt high school, bara någon timme efter jag landat, där jag fick träffa alla som går på skolan. Skönt! Jag trivs hur bra som helst här, och jag lovar att blogga lite mer nu när jag landat ordentligt och dagarna antagligen blir lite lugnare. Men först ska jag sova! Hoppas att allt är bra med er, och ni behöver inte oroa er för mig, för jag trivs så himla bra här. Puss!


I'm home

Godkväll! Jag stod på flygplatsen och grät med mina föräldrar innan idag, precis som alla andra danskar och Felicia som också skulle åka till USA. Efter några timmar på flygplatsen hade vi i alla fall hunnit med att bli bjudna på Joe & the Juice, köpa lunch och bli bjudna av SAS på fika eftersom att flyget hade blivit 3 timmar sent. 3 timmar blev till 5, och det var ganska långa minuter där på golvet på Kastrup. Tur att vi hade alla fina danskar och min Morgan-kortlek! 

Men nu är vi framme i New Jersey!!! Och jag kunde inte sluta le när jag stod och tittade på New York Citys skyline från flygplatsen. Det här känns så bra! Men nu har alla andra sovit i ganska många timmar, och jag och Felicia ska stänga ner datorerna och också gå in på rummen. Nu har det hela börjat. Godnatt!


Beautiful day

Den här dagen kan vara den största i mitt liv, faktiskt. Idag tar jag en resväska som innehåller 23 kg av mitt liv och flyger över till andra sidan Atlanten. 3 dagar i New York och 296 dagar i Bossier City, Louisiana. Och det känns så himla bra, allt känns helt rätt. Nu börjar det faktiskt, det som så länge bara varit en dröm. Jag tror inte riktigt att jag förstått det än, om det ens går att förstå förrän man verkligen är där.

Om 9 timmar sitter jag på planet mot mitt nya liv. Nästa gång hörs vi från New York City, puss!


Beatles

Helvete vad jobbigt det kommer bli att lämna hela min verklighet bakom mig. Att säga hejdå. Jag insåg precis att jag faktiskt ska vara borta härifrån i 10 månader, gick ut i byn och insåg att detta varit mitt liv i 17 år. Och nu börjar något helt nytt. Sen grät jag också, såklart.

Och imorgon har jag tusen saker att göra. Vänner att säga hejdå till, saker att köpa och papper att skriva ut, scanna in och ladda upp. Och packa! Gärna hinna med lite mentalt också. För nu är det snart bara ett dygn kvar tills jag är påväg till flygplatsen! Ett dygn tills jag ska flyga hem.


RSS 2.0