bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

Repeaterbeater

Godkväll och godmorgon! Ber lite om ursäkt för mitt hyfsat dåliga och tråkiga uppdaterande på sista tiden, men det är så mycket som ska hinnas med! Träffade upp mina vänner i stan idag för lite fika/middag, och det var hur trevligt som helst. Vi bestämde oss för att inte säga hejdå och åka hem, utan istället åka till Helsingborgsfestivalen allihopa. Trots det tråkiga vädret hade vi det ganska fint, och jag träffade på några vänner och hann säga snabba hejdån.

Och imorgon ska jag och Anna (utbytesstudent!) åka och träffa Anna2 (utbytesstudent! haha) i Helsingborg, sen ska jag tillbaks till Landskrona innan jag och Maja åker till Danmark en runda och sen njuter av resten av kvällen i Helsingborg! Fullt upp alltså! :) Och det är 3 dagar kvar!!! Godnatt, mina fina!


(Bjuder på en ganska fin bild jag tog i våras, i brist på annat.. Blommor är ju alltid trevligt!)

Fel del av gården

Godkväll! Min hjärna är ett stort vakuum just nu, allting står liksom helt still. Det är så mycket jag borde göra (jag har trots allt bara fyra dagar kvar!) innan jag åker, men det blir aldrig av. Jag har i alla fall fyllt min iPhone med svensk musik och tänkt på allt som är fint med Sverige! Och USA, lite grann.

Imorgon ska jag förresten in och fika i stan och säga hejdå till 4 av mina finaste vänner, det blir nog ganska tungt. Men sen ska jag till Danmark och lagligt dricka min sista cider eller två innan USA, med min bästa vän, och bara ha det trevligt. Helsingör blir till Helsingborg och Helsingborgsfestivalen, och jag hoppas bara på lite fint väder. Då är jag helt nöjd med livet! Själv? Nu ska jag ut och jogga i mörkret, puss! 


Feel the tide turning

Effektiv tjej här! Somnade 5 inatt, och blev väckt vid 9 idag... Gjorde allt för några extra minuter i sängen, innan mamma drog ut mig i bilen och körde till Kävlinge. Vi köpte ett fint smycke till min värdmamma (som jag inte vågar visa ifall att hon skulle läsa min blogg). Jag tyckte om det i alla fall, så ni får väl lita på mig hehe :) Sen köpte vi lite smått i en delikatessbutik, och jag är rädd att jag kommer till USA med 20 kg presenter, haha.. Tur att de är billiga med kläder! Sen har jag bakat lite scones också, och haft en ganska lång mysbrunch. Med mig själv, haha.

Men nu ska jag sticka iväg och göra något utav denna dagen, det är ju trots allt det finaste vädret vi haft på drygt en vecka. Puss!


Kom ihåg mig då

När du får spring i dina ben, och jordens dragningskraft är klen
När du är i luften, kom ihåg mig då


Idag är det en vecka tills jag åker till USA. Om precis 7 dagar sitter jag på ett hotell i NYC. Och det är blandade känslor. Verkligheten har börjat hinna ikapp mig, och jag inser hur mycket jag kommer sakna allt här hemma och alla fina människor. Men samtidigt har jag världens finaste värdfamilj på andra sidan Atlanten, en värdmamma som idag gjorde mig helt förvånad över hur generös man kan vara mot en främling. Det var nog allt för mig. Förstår ni att mitt äventyr snart börjar på riktigt? Jag vet inte om jag gör det riktigt.


Hey, that's no way to say goodbye

Min fina moster var precis här med sin familj, och jag fick sagt mina första hejdån. Resten av släkten kommer hit på söndag, och då blir det nog lite tuffare. Ikväll blev det lite cheesecake, godis och så fick jag jättefina smycken och 150 $, jag har verkligen för generös släkt. Och nu har vi en fin sentimental stund i Explorius-gruppen, och pratar om hur himla bra vi är allihopa. Haha, jag är nöjd med min kväll! Imorgon ska jag träffa en av mina finaste vänner och bara prata och ha det trevligt, och på onsdag ska jag träffa några till. Det gäller att ta vara på den här veckan :) I'm off, puss!


Min fina lillkusin som var här nyss och sa hejdå. Eller egentligen inte haha, hon hade fullt upp med att spela på min dator...

Summer's almost gone

Jag tycker att det är en ganska tidig höst i år... Och tråkigt att min sista vecka i Sverige (!!!) ska vara grå och regnig. Har massor av människor att säga hejdå till, en helsingborgsfestival att gå på torsdag, fredag, lördag och en släkt som hälsar på och säger hejdå på söndag. Och på tisdag står jag förmodligen och gråter på Kastrup. Det här är helt sinnessjukt, vart har tiden tagit vägen? Det känns som igår då jag knappt kunde andas av nervositet i bilen påväg till intervju med Explorius, men det var faktiskt ganska precis ett år sedan. Om ett år sitter jag förmodligen här hemma igen och frågar mig själv precis samma sak, när USA bara känns som en dröm och allt är förbi. Men i väntan på bättre tider ska jag minnas min fina sommar, och lyssna på grym musik. You make it work.


These boots were made for walking

Godkväll! Vi satt uppe med gäster (den roligaste mannen i Sverige, på riktigt) tills klockan 2 inatt, sen har jag haft lite för roligt lite för länge på skype med min värdkusin. Somnade imorse, och vaknade i eftermiddags. Sen har jag bara myst med min finhund, ätit lite avokado och handlat lite Sverige-saker till USA.

Och jag har insett att jag försöker använda så mycket av mina kläder som möjligt nu, eftersom att jag ska lämna dem snart. Haha, jag plockar fram kläder som jag aldrig använder annars, och tar på mig dem bara för att jag faktiskt kan. Idag har jag myst runt i världens mysigaste stickade tröja, som jag stulit från pappa. För den lär förmodligen inte passa in i Louisianas värme. Just a wild guess.. Förresten, fint sommarväder vi har! Blir ännu lite mer taggad på USA när jag tittar ut genom fönstret, ganska skönt!


Hade gärna stannat i Frankrike en vecka till, hyfsat mysigt väder där.

Winehouse

Seems like Winehouse har lämnat oss, himla synd. Och jag har nog ingen skam i kroppen, för när jag ser chansen till ett bra skämt finns det inget som hindrar mig. But then again, det var faktiskt hon själv som sa det... Bara en liten kort update sådär, det är tråkigt och grått ute så jag har inget vettigare att skriva. Later!


A young summer's youth

Jag lyssnar hela tiden på nyhetsuppdateringarna om Norge, och det har fortfarande inte riktigt sjunkit in. Men nu har vi gäster här hemma, och på kvällens meny står: Toast skagen, plankstek och cheesecake. Ta hand om er!


Utöya

Today, we're all Norwegians. Jag kunde inte sova inatt, för att mina tankar var hos Norge och norrmännen. Pratade med min värdkusin på skype tills han skulle sova (7 timmars tidsskillnad.. haha), och gick själv och la mig vid 7 am. Har tittat på nyheterna sedan jag vaknade, och gråtit. Fan vad det gör ont att se det här, det känns som att det är Sverige som blivit drabbat.

Holiday, oh holiday

Här ska ni få några av mina semesterbilder! Har tusen till, de får åka upp på facebook istället. Och jag har följt live-rapporteringen från Oslo och Utöya sedan allt började i Oslo i eftermiddags, och jag är fortfarande i chocktillstånd. Kan inte riktigt förstå att det hänt, och hur något sådant kan hända. 30 döda ungdomar ligger på stranden på Utöya, och fan vad jag har gråtit till nyheterna idag. My heart goes out to everybody in Norway, och jag hoppas att det inte händer mer där idag. Herregud.







Hello Pablo, I've got this vision we can dance to

Jag vaknade alldeles för sent idag, hann knappt bli färdig innan jag fick springa ut i regnet för att hinna med mitt tåg. Det blev några timmar hemma hos en fin vän som bjöd på hur mycket fika som helst, med Landskronas 3 bästa tjejer. Kom hem ganska sent och har gjort ingenting sen dess. Och nu ska jag sova! Och bjuda er på några bilder från fina Frankrike såklart, resten ska jag försöka hinna redigera lite imorgon. Puss!






Över gränsen

Jag är tillbaka! Ni kan andas ut. De senaste dagarna har inneburit massor av trevliga stunder och fina minnen, men alldeles för lite sömn. Och ikväll slutade min kamera fungera när jag skulle lägga in bilderna från Frankrike, lite mysigt såhär på kvällskvisten. Men nu är bilderna i säkert förvar och jag kan äntligen gå och lägga mig, för imorgon ska jag iväg och träffa några utav mina allra finaste vänner i stan. Och någon gång under dagen ska jag försöka lägga upp lite bilder från Frankrike också! Så att ni har något att se fram emot liksom. Natti!


Båttur till les Calanques, med turkost vatten och klippor av kalksten.

Calanques

Godmorgon! Igår körde vi upp till Avignon och träffade min underbara föredetta värdfamilj, som visade oss runt på några olika fina platser, och bjöd hem oss för lunch. Vi var tillbaks i Marseille vid kl 22, och vägen på 60-70 meter från tågstationen till vårt hotell tog oss 45 minuter att köra ner för. Totalt kaos, eftersom att några miljoner fransmän skulle ner i Marseilles hamn och titta på fyrverkerier och fira nationaldagen. Sjukt!

Jag har precis ätit en croissant till frukost, och vi ska snart gå ner till hamnen och ta en 3 timmar lång båttur runt Calanques de Cassis, som är några vackra öar en bra bit härifrån. Vi ska titta på alla klippor och små vikar, och snorkla i det turkosa vattnet. Life is good! :) Om bara min facebook kunde börja fungera igen, haha... Är så himla orolig, eftersom att allt på mitt konto har försvunnit. Alla foton, grupper, uppdateringar... Men nu är det för varmt för att sitta här inne, ciao!


(google-bild, som den tjuv jag är)

Marseille

Bonjour! Jag sitter på hotellet i Marseille, och tänkte bara berätta att jag lever. När vi kom fram igår besökte vi först några bekanta i ett fint område i Antibes. Det var "bara" 35° ute, hyfsat varmt! Efter lite lunch och bad fortsatte vi köra mot Marseille, och bilresan blev några timmar lång. Vi körde vilse mitt i Marseilles centrum, och det var inte så lätt att hitta rätt igen när ingen pratar engelska här, haha..

Idag har vi i alla fall turistat lite, och imorgon åker vi vidare mot Avignon och Rognonas. Nämnde jag att jag är förälskad i Frankrike? Det är så himla fint här, jag har redan börjat prata med mamma och pappa om att hyra en lägenhet i Antibes nästa sommar ;) Men nu ska jag springa upp och byta om innan vi ska äta middag. Jag har det i alla fall hur bra som helst, och hoppas att ni har det med! Au revoir!



France

Godmorgon! Eller, jag har faktiskt inte somnat än. Om ungefär en halvtimme åker vi mot Danmark, för att flyga till Belgien och vidare mot Frankrike. Och jag har inte börjat packa än, hehe... Jag har blivit riktigt förkyld också, så trots att det är över 30 grader varmt i Frankrike så har jag mest lust att packa ner stickade tröjor och mjukisbyxor. Och nu har jag nog lite bråttom också!

Jag gjorde om headern förresten! Den är kanske bara tillfällig, men jag var så himla trött på den förra, dystra. Nu måste jag nog dyka ner i resväskan igen. Jag vet att ni lever för att läsa min blogg, men jag hoppas att ni kan överleva även om det inte blir några inlägg från Frankrike. Au revoir!



Provence, Frankrike, våren 2010.

Open water diver

Åkte iväg tidigt imorse, för att möta upp dykgruppen och äntligen ta vårt dykcertifikat! Vi åkte ut på Öresund, och körde några varv runt Ven innan vi la ankar en bit utanför. Efter en timmes smidigt dyk, förutom att jag var förkyld och höll på att spränga mina bihålor, var vi klara och plockade fram lite lunch på båten. Kom tillbaks till Landskrona och skrev slutprov, och alla klarade det. Så nu finns det fler faror att passa sig för ute i havet, för vi är ju trots allt "etablerade dykare", som Mimmie skulle uttryckt det. Men det fina vädret och dykningen har tagit lite på mina krafter, så jag ska nog slänga mig i sängen nu. Och imorgon blir det en hel del förberedelser, för imorgon natt åker vi till Frankrike! Sweet. Godnatt! :)




Thoughts

Alldeles för ofta tänker jag på USA, och på min framtid som faktiskt är ett enda stort äventyr. Det kan bli precis hur som helst, och det är det som är så fantastiskt. Jag pausar mitt liv här hemma och får en chans att starta ett nytt liv, i en helt ny värld. Med möjligheten att faktiskt bestämma hur det hela ska bli. Men det är samtidigt det som är lite skrämmande. Jag tänker inte säga att jag inte är rädd eller nervös, för det är jag verkligen. Jag ska flytta till helt främmande människor och lämna allt som är mitt liv och min trygghet bakom mig, på en annan kontinent.

I början funderade jag på om det verkligen var värt att gå ett helt år extra i skolan och förlora min underbara klass, som tar studenten när jag kommer hem igen. Men under det året kommer jag skapa ett helt nytt liv, och det finns inget jag inte skulle offra för det. När jag kommer hem igen har jag visserligen ett år kvar av gymnasiet, men samtidigt har jag förhoppningsvis fått helt otroliga minnen, ett nytt hem, en ny familj och vänner för livet. Och livet jag lever nu, kommer att finnas kvar när jag kommer tillbaks. Alla fina människor, platser, och jag hinner till och med hem till min klass studentfirande. Det gäller helt enkelt att ta vara på varenda sekund av mitt nya liv, för helt plötsligt är det över. Jag minns när jag läste alla bloggar om visumansökningar och dagarna i New York, förra året. Nu är alla bloggar avslutade, och vi går igenom precis samma förberedelser. Det är så overkligt att det är vi som åker om bara några veckor!

Jag får chansen att starta om från början, att faktiskt skapa ett helt nytt liv. Allt är upp till mig, och jag tänker inte ångra en sekund eller ett enda val. Jag kommer få uppleva så många fantastiska platser - New York City NY, Houston TX, Orlando FL och såklart hela Louisiana. Jag kommer ha hemlängtan så att det gör ont, men jag är rädd att det kommer göra ännu mer ont att lämna ett helt liv bakom mig när året är över. Jag vet att mitt liv i Sverige alltid kommer finnas kvar, men livet i USA kommer jag aldrig kunna uppleva på samma sätt igen. Så därför ska jag försöka att verkligen göra det bästa utav det. Klarar jag det här så klarar jag allt, jag har nog inte insett hur modig jag faktiskt är. Och jag är så himla tacksam för allt stöd jag har, för annars vet jag inte om jag hade klarat det här. Jag har en underbar familj, de finaste vännerna i världen och såklart alla fina Explorius-utbytesstudenter som förstår precis hur det känns. Och trots alla mina tankar om U.S.A. så känns det fortfarande så himla långt borta. Trots att det bara är 24 dagar kvar. Inte ens en månad tills det största äventyret i mitt liv börjar.


Åhus Strand

Godmiddag! Jag vaknade lagom sent idag, som man faktiskt ska göra på sommarlovet. Har legat ute och solat lite, och åkt till Center Syd och fixat med min iPhone inför USA. Nu är kebabköttet på spisen och klyftpotatisen i ugnen, och efter middagen ska jag och familjen mysa med lite jordgubbar och annat gott. Skönt med sommarlov!

Imorgon bitti, kl 8, ska jag vara i Landskrona för att dyka hela förmiddagen, sen hinner jag förhoppningsvis åka iväg till Åhus och titta på finalerna i beachsoccer också. Åhus Strand är en av de bästa platserna i Sverige på sommaren, fan vad jag tycker om Åhus! Och Otto's glass i Åhus, hehe... Nu ska jag äta, vi hörs om en stund! Puss!


Sommarlov!

Idag var min allra sista dag på jobb - och en fin sådan! Vi åt jättegod lunch på Tomatens Hus och fikade lite på Espresso House i stan. Det var en ganska... orolig morgon, och mer än så kan jag nog inte säga utan att bryta mot tystnadsplikten. Men det var en mysig dag och jag kommer nog sakna alla människor lite grann! När jag kom hem från jobb kl 8 har jag inte gjort någonting alls, förutom att äta en god fredagsmiddag med familjen. Förutom Christian, som jag (jobb) lyckats fixa massor av nattpass till - han har alltså börjat 2 på natten 3 dagar den här veckan ;) Nöjd!

Och nu ska jag drömma om framtiden lite, och njuta av att jag faktiskt tar sommarlov på riktigt! Imorgon ska jag försöka få ner lite av mina USA-tankar här, även om det är ganska svårt att förklara hur det känns. Jag ska i alla fall skärpa mig lite med bloggen nu när jag inte längre jobbar hela dagarna :) Men först lite nattmat! Godnatt, puss!

Houston, we have a problem

Hej! Hoppas att ni förstår om det blir lite dåligt med blogginlägg när jag jobbar 11 timmar om dagen :) Idag hann jag i alla fall öppna min e-post på jobb, och såg att jag hade fått ett mail från Explorius - med mina flygbiljetter!!! Satt och pusslade och blev helt plötsligt överlycklig och lite panikslagen. Kunde inte öppna förrän nu, men såg att det verkar ganska omöjligt för mig att komma fram... Jag är framme i Houston 1:23, nästa plan går 2:15. Så jag har väl ungefär 20 minuter på mig att gå av planet, springa till en annan terminal, gå igenom säkerhetskontroll och boarda nästa plan. Hoppas att de håller boardingen öppen lite längre för mig! Annars får jag väl chilla i Texas i några dagar, också lugnt!

Och nu är det way past my bedtime, jag borde sovit för en timme sedan... Men imorgon är min sista dag på jobb, med myslunch på en restaurang i närheten. Nöjd, godnatt! :)

Mykonos

Hej! Jobbade 5 ½ timme tillsammans med min storebror idag, och 5 ½ timme utan. Ganska lång dag! Kom hem för en stund sen, till massvis av räkor och annat gott. Sitter just nu och bara finns, ska väl förbereda mig inför morgondagens 11 timmar på jobb snart. Jobbar fredag med, så det blir ganska tufft. Tur att jag har ett bra jobb och fina människor att arbeta med, och runt omkring.

I förrgår när jag var ute och joggade, så insåg jag för första gången att jag verkligen ska åka till USA. Det har liksom inte riktigt sjunkit in, förrän precis då när jag sprang och tittade på den fina solnedgången. Luften tog liksom slut, och jag var tvungen att sätta mig på huk. Kunde inte andas eller tänka, men samtidigt kändes det skönt. För mig blir det ofta så, när något stort händer, att alla känslor blir för mycket - så att jag inte känner någonting alls. Så det är skönt när allting hinner ikapp en... Men nu måste jag gå och lägga mig, så att jag hinner läsa i Shantaram och tänka lite. Godnatt!


Pangea

Hola chicas! Vaknade ganska tidigt idag och åkte in till skolan för att fylla i papper om studieuppehåll, som jag redan gjort, men rektorn slarvat bort.. Skönt! Åkte vidare från Landskrona till Helsingborg, gick till stranden och åt frukost i form av en croissant och en Coca Cola. Gick längs vattnet och träffade på massor av vänner, så himla mysigt! Mötte upp Maja på lasarettet, gick och köpte lite jordgubbar och dricka, och satte oss på gröningen. Fick sällskap av ännu fler vänner, och gick och spelade lite basket, innan vi började röra oss mot tågstationen igen. Har hunnit äta lite avokado och titta på allsången här hemma, hur fint och svenskt är inte Allsång på Skansen? Men imorgon blir det jobb! Tillsammans med min bror som jag fixat jobb till, haha... Wish me luck! Godnatt! :)


Dreaming of you

Hey! Igår var en ganska tröttsam dag på jobb, och när jag kom hem vid 8 åt jag middag, slog på Metallicas konsert på Ullevi, och somnade i soffan. Haha, what a weekend! Idag har jag hunnit med lite små ärenden inför USA, jag och mamma har varit både på banken och vårdcentralen. Skönt! Nu gör jag absolut ingenting, förutom att uppskatta det faktum att detta är min sista jobbvecka. Det blir 3 jobbiga dygn ons-fre, då jag jobbar 33 timmar, men sen är jag ledig! Det är nice. Sen åker jag till Frankrike, Åhus och USA. Life is good :)


Vive la France

Godmorgon! Igår var det hur mysigt som helst på jobb, och det var lite tråkigt att säga hejdå till alla fina människor, som trodde att jag skulle komma dit idag igen. Men vi skyndade oss hem, jag duschade och gjorde mig klar så snabbt som möjligt och åkte in till Majas fest. Hade en jättetrevlig kväll, träffade massor av gamla vänner och mådde hur bra som helst. Fast det hela slutade med att jag fick försöka att inte gråta när jag ringde 112 och bad om polis så snabbt som möjligt. Sönderslagna dörrar, krossade fönster och en himla lång kväll med polisförhör. Så himla tråkigt, och framför allt onödigt. Men nu måste jag till Löddeköpinge, bilen väntar! Puss :) Och på tal om Frankrike så är vi i full gång med att planera det sista, för snart åker vi. Kommer bli grymt!



RSS 2.0