bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

'Cause if you think love will come towards you like a warm summer breeze, you got your head among the clouds and you will never be free

Hej! Idag vaknade jag sent och har knappt gjort någonting sen dess. Sprungit några ärenden, varit på släktkalas för Sarah som fyllde 17 förra veckan, legat i badkaret och läst i drygt en timme och sen har jag skrivit några vykort som ska skickas till Sverige. That's about it. Och imorgon börjar en ny vecka, med tidiga morgnar och 2 timmars fotbollsträning varje dag efter skolan. Det blir nog en bra vecka! :) Godnatt Louisiana, godmorgon Sverige!


Jag och Sarah efter homecoming.

The risin' sun

Här kommer några bilder jag tog när vi var nere i New Orleans förra helgen!





Mississippi kan vänta

Massor av skolarbete att ta igen efter 2 dagar iväg, 2 timmars fotbollsträning efter skolan, middag på Newks med en vän till Stephanie och till slut en timme i badkaret. Nu är klockan exakt midnatt och jag ska vara uppe om 6 timmar. Godnatt, vi hörs imorgon!


Mississippifloden.

Bourbon Street Blues

Vi kom hem från New Orleans i eftermiddags, och jag har haft fullt upp med att köpa skor och annat till soccer, och fixa min dator som kraschade för ett tag sedan. Jag har en kamera full med bilder från New Orleans, så när jag får lite tid ska jag lägga in dem på datorn, och upp här på bloggen. Nu är klockan alldeles för mycket, godnatt! :)



House of the risin' sun

Godmorgon! Jag ska alldeles strax gå och lägga mig efter en mysig dag här i New Orleans. Vi åkte med uncle Charles till stadens akvarium idag, som var hur fint som helst. Vi åkte och åt lunch nere vid centrum och sen vidare mot zooet. Det har varit nästan 30 grader och sol hela dagen, helt perfekt väder! Vi har tittat på football också, och jag hade på mig min nya Saints-tröja, som den hängivna supporter jag är! Fast vi ledde med 48-7 efter tredje perioden, så efter att jag sagt hejdå till alla gick jag upp för att packa mina grejer. Vi åker imorgon vid 8-9 och jag hoppas hinna tillbaka innan min fotbollsträning börjar vid 4. Godnatt USA, godmorgon Sverige!

New Orleans

Äntligen fungerar det att uppdatera bloggen från min iphone! Jag är alltså nere i New Orleans och har varit här sen torsdag natt. Vi har sett och gjort jättemycket under de 2 dagarna vi varit här... I fredags var vi på en tour på ett ställe som bygger Mardi Gras-floats, shoppade och åkte sen ut på middag med Stephanies farbror och hans fru, som vi bor hos oss och som verkligen är hur trevliga som helst. Idag var Jason också med, och vi åkte först till platsen där han jobbar med att bygga en film-stage (en stor lokal där de bygger "låtsashus" där en film ska spelas in) och träffade hans chefer som velat träffa mig. Vi åkte sen ner till downtown New Orleans och gick runt där hela dagen. Vi var på Bourbon Street, Jackson Square, åkte streetcar, åt beignets på Café du Monde och gick på franska marknaden. Jag älskar New Orleans, det är en helt galen stad. Jag har aldrig sett så många fulla människor klockan 10 på morgonen, som på Bourbon Street. Det fanns hundratals människor som gick runt utklädda, det är som om varje dag är halloween där, haha. Och vi åker inte förrän måndag morgon, så vi hinner nog med en hel del tills dess. Då ska ni få se bilder, för det går inte ens att lägga upp bilder från mobilen... Ville bara att ni skulle veta att jag lever! Godnatt, puss!

When the sun goes down

Hej! Klockan är ganska mycket och jag ska alldeles strax lägga mig. Har varit trött hela dagen och blev på jättedåligt humör när de knappt hade någon mat i matsalen. Maten brukar vara ganska bra annars, men idag fick jag en iskall jättesöt tonfiskmacka, min mjölk var en enda stor klump(!) och mitt äpple hade något stort vitt pappersaktigt fastklistrat på hela baksidan så att det inte gick att äta. Skönt! Haha, får jag inte mat blir jag på riktigt dåligt humör... Så i 4th block satt jag och Evan och var sura och pratade om mat i 1 ½ timme, och funderade på att sjukanmäla oss för att åka och äta lunch, haha. Kan ni gissa vad jag gjorde när jag kom hem? Åt! Lite sallad och flingor, och sen somnade jag direkt.

Förresten så ska det inte bli varmare än 25° den här veckan! Så snart är det nog dags att köpa lite fler långbyxor. Hela förra veckan var det galet varmt, det var över 40° och det ska vara höst nu... Fast snart kommer jag nog sakna den här värmen! Jag kan i alla fall trösta mig med att jag förmodligen inte ens kommer få minusgrader i vinter :) Jag ska tänka på er när ni har -30°, Sverige!


Footballmatchen i fredags!

Louisiana State Pen

Jag överlevde besöket på Angola! Det är förresten USA's största högsäkerhetsfängelse, med några tusen av de värsta kriminella i landet. Det ligger på en enorm halvö som praktiskt taget är en stor farm. Alla fångar jobbar runt om på ön med jordbruk, djurskötsel, städning eller matlagning. Och nästan inga vakter har vapen!

Vi åkte buss i ungefär 3 timmar söderut för att komma till Mississippifloden, där vi tog färjan till Angola. Vi hoppade på fängelsebussen och åkte tvärs över ön, till själva fängelseområdet. Inne på området körde vi förbi stora grupper med fångar (som på bild 2) som var på väg till fälten för att arbeta i 40° värme. Vi fick lunch serverad (och lagad) av fångar, som var jättetrevliga. En av männen berättade att han var där för mord på sin fru, han berättade om sina döttrar och jag var inte den enda som grät...

Efter lunch åkte vi mot Camp J, som är det värsta lägret på ön där fångarna hamnar om de inte uppför sig eller bryter mot reglerna. Vi gick in, med EN vakt, förbi "hundburar" där fångarna får vara ute 1h/dygn. Vi gick ner för en korridor med celler, och tänkte att det skulle vara det obehagligaste på det besöket. Men en minut senare gick vi in i en stor barack där ungefär 80 seriemördare och våldtäktsmän gick runt, eller låg i sina våningssängar. Förstår ni hur svårt det är att andas när man har en vakt, utan vapen, och 80 sådana fångar precis bredvid en, fria att göra vad som helst? Vi kom i alla fall ut levande, fick träffa en känd rappare (tydligen, haha) och åkte vidare mot Death Row. Det var tungt. Först pratade vi med en "fängelse-präst", som satt inne för 2 gradens mord. Han berättade sin historia, jag grät, han pratade om Gud och bad en bön. Efteråt var det dags för att gå in i rummet där de avrättar människor... Precis som på film, ett litet vitt rum med en svart brits. Det var nästan för jobbigt för att andas, och en av tjejerna svimmade rakt ner på britsen. Vi lämnade rummet ganska snabbt och gick mot Death Row - där de som ska avrättas bor. Vi gick ner för en av tio korridorer, och jag kunde knappt titta på dem för att jag fick så dåligt samvete. Jag tycker inte ens att man borde ha dödsstraff - och så går vi där och tittar på dem som om de vore cirkusdjur... Ingen sa i alla fall ett ljud till oss, och efter det var vi klara med hela besöket. Det var så himla intressant och jag är jätteglad att jag kunde åka dit! Och eftersom att kameror/mobiler var förbjudna, så får ni några fina google-bilder för att se lite hur det såg ut!





Paper aeroplane

Hej! Igår kväll åt vi gott på en indisk restaurang och hade se en family game night, med Trivial Pursuit och ett filmspel. Vi avslutade kvällen med att titta på skräckfilmen The Mist, som var den första filmen min värdpappa någonsin jobbade på!

Jag vaknade vid 12 idag och hann precis säga hejdå till Jason innan han åkte ner mot New Orleans igen. Idag är det söndag och jag har inte tänkt göra någonting speciellt för att... imorgon bitti är vi lediga från skolan och jag ska åka söderut med vår bible studies för att besöka Angola. Angola är ett av USA's största högsäkerhetsfängelsen, där de har några av landets farligaste kriminella. Och vi ska gå in i fängelset, prata med några av fångarna, gå förbi fängelsecellerna till de som är dödsdömda (death row), och sen titta på den elektriska stolen. Låter väl trevligt? Haha, galet... Men jag tror att det blir intressant! (Imorgon ska jag nog inte berätta om mitt frivilligarbete för Amnesty för att hjälpa dödsdömda i t.ex. Texas, eller?) 

Nu tittar jag på football, New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers. Hur ser er söndag ut?


Bow down Byrd!

Okej, förlåt! Jag har verkligen inte haft tid att vara inne på datorn den här veckan. I torsdags var jag uppe med läxor hela natten och igår åkte jag direkt från skolan till årets största football game. Vi målade alla killarna och peppade i ungefär 4 timmar innan matchen började. Vi hade människor utklädda till bin, som är Byrds maskot, och flugsmällare som var större än mig - och det var krig mellan våra läktare (och vår panter startade faktiskt en riktig fight med deras bi och slogs nere bredvid planen, haha). Det var ganska galen stämning! ... Åtminstone tills det började gå dåligt. Vi ledde 14-0 och var galna på läktarna, men sen gick det utför. Matchen slutade 21-54. Vår första förlust, och det var inte många som var på bra humör efteråt. Vi åkte i alla fall och träffade några vänner, åkte ut och åt och körde sen till Callies hus. Jag hade riktigt kul, det blev trots allt en ganska bra kväll.

Nu kom precis Stephanie och Jason, som är hemma från New Orleans i helgen, hem. Om en stund kommer Avery, min värdkusin, över till vårt hus och ikväll ska vi ut och äta middag. Jag ska kanske åka till ett haunted house, hemsökt hus, också med några vänner. Hoppas ni har en bra helg, puss!


The only permission required for happiness is your own


Höghus, låghus, dårhus

Jag kunde knappt sova inatt, jag var vaken vid kl 1, 3 och 5. Och nu har jag märkt att det var fullmåne - som alltid när jag inte kan sova. Är jag en varulv? Eller bara paranoid? Båda?  

I skolan hände inget särskilt idag, överhuvudtaget. Det var iskallt som vanligt, och jag tror att det förstörde min rygg. Någonting hände i alla fall under min tredje lektion och det gör fortfarande ont. Så det blev ingen fotbollsträning för mig, utan jag åkte med Stephanie till hennes vänner istället. Det var hur trevligt som helst, vi åt god mat, skrattade och bad några böner (heter det så på svenska?). Nu är jag i alla fall jättetrött och somnar när som helst. Godnatt!


Jag och fina Sidney under homecoming-veckan!

Nu kan du få mig så lätt

Jag har lite jetlag i hjärtat. Det är midnatt här, i Sverige är det morgon. Och det känns viktigare att prata med vänner i Sverige än att sova för att vara pigg till skolan imorgon. Så jag lyssnar på Håkan Hellström och tänker att livet är himla fint istället. För jag har verkligen tur, som har det bästa av två världar.


Höst i Sverige, 2010.

Home is wherever I'm with you

Hej! Allt är ungefär som vanligt här, bara lite mer. Förutom tiden.

Igårkväll åkte vi ut med ett stort gäng vänner till en farm en bit härifrån, där de ordnar en haunted corn maze (en stor labyrint i ett majsfält, där utklädda människor gör allt för att skrämma en) och en haunted trail. Köerna var galet långa, så det var tur att det var värt det! The haunted trail var ungefär tio gånger värre än corn mazen, och de flesta av oss trodde nog att vi skulle dö, haha. Vi sprang ute i en skog, när det var helt svart ute. Vi blev jagade av män med motorsågar, igenom köttkylar och kolsvarta gångar där människor hoppade ut från sidorna, förbi en man med ett gevär som sköt det precis bakom oss när vi skulle gå ner för en trappa och nästan föll över varandra... Och vad kul det var! Haha, jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, men åh vad roligt vi hade det.

Idag är det söndag, så ikväll ska jag nog på bible studies och imorgon är det skola igen. Och jag saknar Sverige lite grann, min familj och alla mina fina vänner. Ni är så himla bra! Puss!


PHS!

Jag insåg att jag inte har visat några bilder på min skola än, men idag när jag ändå inte hade något att göra innan fotbollsträningen så tog jag några bilder. Visst är skolan fin? Jag tycker att den är hur fin som helst, och trivs jättebra där. Den är ju lite större än Allvar Gullstrandgymnasiet i Landskrona också, haha.




Thursday night football

Hey! Jag har varit så stressad hela dagen. Jag fick skjuts av en vän hem från skolan idag, och vi var tvungna att åka till andra sidan stan för ett ärende när jag redan hade bråttom till fotbollsträningen. Jag kom i alla fall hem från skolan 10 minuter innan Sarah skulle hämta mig, men jag hann bli färdig! Fotbollsträningen var på en löparbana i 30 grader och stekande sol. Skönt! Vi sprang 2 km på tid, gjorde ruscher, styrka, benövningar och avslutade med ett varv baklänges. Mmm, det där är döden när man inte tränat sedan man bytt kontinent, haha. Men nu känns det så himla bra! Och något som känns ännu bättre är att jag imorgon ska göra makeup som en säl i tech theatre, och på kvällen har vi en footballgame! TGIT!




Våra matchtröjor!

Me and Julio down by the schoolyard

Hej! Jag missade vår första fotbollsträning igår, och den andra idag. Bra början på säsongen! Särskilt eftersom att man bara får missa 3 träningar sammanlagt, haha.. Igår hände inte särskilt mycket i skolan, förutom ett stort prov. Idag däremot, så hade vi får första makeup-lektion i tech theatre. Vi skulle göra en döskalle, och jag måste nog säga att min var en av de bättre! Lite jobbigt att detta var på min andra lektion, att färgen inte gick att få ur ögonbrynen, runt ögonen och näsan, och att man blev tvungen att gå runt så resten av dagen.

Annars? Jag har cravings efter svensk mat, och tyvärr finns här inte särskilt mycket svenska matvaror... Vi har inte ett enda IKEA i Louisiana heller, så jag får väl lyssna på Abba, dansa runt en midsommarstång och göra chokladbollar någon dag snart, för att åtminstone få lite Sverige-känsla. That's all. Godnatt! (/goodnight/buonanotte/dobranoc/godnat/laku noc!)


It's raining in New York and I know what it feels like, 'cause I've walked 3rd Avenue with tears in my eyes

Istället för massor av vardagssnack så lägger jag upp några bilder från New York! Jag var där för 2 månader sedan, och jag har precis börjat lägga upp bilderna på facebook. Bättre sent än aldrig, visst? Livet behandlar mig i alla fall bra här i Louisiana! Ta hand om er. ♥





Loyola!

Hey! Igår kväll spelade vi football mot Loyola, och vann 54-14. Vi är fortfarande obesegrade! Jag hade gjort en matchtröja med Kolbys nummer och namn på, så ni ska få en bild på mig och honom efter matchen så fort Sarah skickar dem till mig. Efter matchen åkte vi och åt, och sen hem till Callie som bor långt ute vid en skog. Vi somnade vid 2 och jag blev väckt 4 av att vi skulle ut och jaga ekorrar. Kul! Vi gjorde oss redo med camouflagekläder och jakttekniker, men såg inte ens några ekorrar ute. Helt okej med mig! Klockan 8 hade jag en läkarundersökning för att få spela fotboll till hösten, och efter det har jag varit hemma, sovit, varit downtown och tittat runt på en konstfestival och nu tittar jag på film och äter pizza med mina värdföräldrar. Puss!


RSS 2.0