bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

Hollywood Studios

Godkväll! Jag har äntligen funderat ut hur jag kan ladda min dator här, haha. Skönt!

Igår var vi i alla fall på Universal Studios, åkte massor av karuseller, gick runt i Hogwarts och åkte igenom Jurassic Park. Great fun! Och idag hade vi vårt sista parkbesök, Disney's Hollywood Studios. Vi flög igenom rymden med Star Wars, fick se hur det ser ut backstage på filminspelningar, och tittade på Disney-paraden med några figurer från deras filmer och serier. Ikväll åkte vi ut och åt middag på Applebee's, spelade monopol (ni kan kalla mig Mästare Camilla), åt glass och tittade på film. Och imorgon har vi sovmorgon! Dvs att jag inte ska upp innan klockan 7. Mmm, godnatt! 


Disney World

Herregud vad jag börjar förstå varför människor åker till Disney World år efter år. Atmosfären är så himla positiv, det går liksom inte att vara på dåligt humör där. Vi var på Epcot hela dagen idag, tittade på troll i Norge, åt pizza i Italien och lyssnade på rockband i Storbritannien. Ikväll har vi badat i poolen, spelat scrabble och tittat på film. Hade inte kunnat ha det trevligare idag alltså. Och nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon blir det en lång dag på Harry Potter World. Godnatt :)



Orlando

Nu är jag framme i Orlando! Vi sov i New Orleans inatt och åkte därifrån vid 6 imorse för en 11 timmars bilresa. Huset vi bor i är i alla fall hur fint som helst, det har 4 stora sovrum, uppvärmd pool och jacuzzi. Vi beställde italiensk mat när vi kom hit och tittade på en film efteråt, och nu är det dags att sova. Imorgon ska vi upp tidigt igen för att hinna med så mycket som möjligt. Vi ska till en av Disney World-parkerna Epcot, och det blir nog riktigt kul! Förvänta er massor av bilder den här veckan :) Godnatt!




Florida

Imorgon åker vi först ner till New Orleans för att stanna över natten, och sen vidare mot Orlando, Florida på lördag! Vi stannar i en vecka och ska gå på Universal Studios, Disney World och förhoppningsvis ha det riktigt trevligt. Jag ska försöka fixa en ny design också till veckan. Idag har jag varit helt upptagen med att titta på fotboll i kylan, letat efter min försvunna mobil i en timme och nu har jag gett upp, godnatt!


From Sweden with love

Det finns ingen bättre känsla när man är en hel kontinent från sitt hem, sin familj och sina vänner, än när man vet att det finns någon där som faktiskt tänker på en. Idag när jag kom hem från skolan stod ett paket med svenska frimärken utanför dörren, och det visade sig att en barndomsväns äldre syster hade skickat ett paket fyllt med godis till mig. På innehållsbeskrivningen stod det "Candy and love" och jag kunde inte sluta le på hela eftermiddagen. Det gjorde verkligen min vecka, och det kunde inte ha kommit mer lägligt. Tusen, tusen tack Åsa, om du läser min blogg! Jag uppskattar det verkligen. ♥


Upp på sociala, ner på systemet

Imorse åkte jag till doktorn för att snabbt få veta vad jag kunde göra för att mina fötter skulle göra mindre ont när jag spelar fotboll. Två timmar, 15 röntgenbilder och några avsnitt av "Husjägarna" i undersökningsrummet senare, så fick jag veta att jag har en inflammerad hälsena på vänsterfoten, och i min högra fot som jag knappt kunnat gå på är tydligen ligamenten och musklerna runt anklen också inflammerade. Så jag får inte spela fotboll på en vecka, och jag ska ta anti-inflammatorisk medicin och steroider, så att jag förhoppningsvis kan börja träna igen när vi kommit hem från Florida. Och jag blev alldeles nyss färdig med en bokrecension-liknande inlämningsuppgift till psykologin imorgon, så nu ska jag äntligen få sova. Natti, puss!



Panther Pride



Tänkte dela med mig av ett videoklipp som visar hur en football game här kan se ut! Fast det här är vår första match den här säsongen (haha, stavade säsången...), så det är väl i mitten av augusti. Det var förresten 45° ute när det här filmades, och jag trodde att jag skulle dö. Ah, enjoy! :) 

Höghus, låghus, dårhus

Okej, jag lever! Nästa helg är det thanksgiving och då får vi en veckas lov från skolan, så det är massor av projekt och prov som ska göras färdigt nästa vecka. Det har varit mycket den här veckan också, och med all fotboll har jag inte ens haft tid att göra läxorna... Igår spelade vi vår första play-off football game, mot ett lag från New Orleans, och vi vann 47-17! Så nästa vecka spelar vi mot ett bättre lag som också är från Söder, men den matchen missar jag eftersom att vi åker till Florida på fredag! Så jag hoppas att vi vinner så att jag kan se nästa match istället :) idag skulle jag förresten spela 3 fotbollsmatcher, med två skadade fötter och en svullen tå, men under första matchen började det bara göra för ont och någon trampade på min fot så att infektionen i min tå exploderade i skon, men jag spelade i alla fall klart matchen. Synd att det var JV-matchen bara och att jag fick säga till coachen att jag inte kunde spela de 2 Varsity-matcherna efteråt... Så på måndag ska jag förmodligen till doktorn och jag hoppas bara att jag kommer kunna fortsätta spela fotboll! I'll let you know :)

Mmm... Marabou

En av sakerna USA egentligen borde vara bättre än Sverige på är ju godis, eftersom att det finns och köps så mycket mer godis här än hemma. Men det går inte att jämföra! Så jag är glad att jag fortfarande har ganska mycket godis från det stora paketet mina fina föräldrar skickade till mig häromveckan. För det finns nog inte många saker här i världen som kan få en på så bra humör som en ruta Marabou!

Annars? Hade en fotbollsmatch mot ett jättebra lag från nordöstra Louisiana, men fick inte spela. Fast det var många spelare och tränare som hade hört talas om "the Swedish girl" och berömde mig för att vara med i A-laget trots att jag bara spelat fotboll i 2 veckor! Och trots att vi hade filtar på bänken så gjorde det ont så kallt det var, haha. Men imorgon har jag 2 till fotbollsmatcher, en med A- och en med B-laget. Och på lördag har vi en slags turnering, så det är fullt upp! Men det är så det ska vara :) Godnatt Sverige!



Du tar dig alltid loss och du rusar, men ändå fångar marken dina fötter

Så, vår fotbollsmatch blev inställd idag för att det var tornadovarning för kvällen. Jag satt inne och tittade på när det var skyfall ute, det blixtrade med några sekunders mellanrum i flera timmar, och hela marken skakade. På TV visade de hela tiden vart det fanns tornados och området där vi bor var precis under den stora tornadon flera gånger. Men imorgon tar vi igen vår fotbollsmatch och jag har matcher på torsdag och fredag också. Skönt! Jag hann i alla fall prata med mina föräldrar i 2 timmar idag! Det var på tiden. Och nu är det på tiden att jag lägger mig, sweet dreams!


100 days

Jag borde egentligen sova redan, men jag är bara inne snabbt på mobilen för att berätta att jag lever! Idag var förresten en stor dag, för det är 100 dagar sedan jag lämnade Sverige. Galet vad tiden går fort! Imorgon är också en ganska stor dag, för det är internationella "Krama en utbytesstudent-dagen"! Och inte nog med det, vi spelar vår första fotbollsmatch också. Jag ska spela med Varsity (à-laget), och vi spelar mot den bästa skolan i distriktet, haha... Skönt! Wish me luck :) godnatt och ta hand om er!

I said: Go back, go back, go back to the hood, because your team ain't got no spirit and your coach ain't no good!

Vi spelade precis vår sista distriktsmatch i football, och det var så himla galet! En match varar i ungefär 3 timmar, och våra läktare var inte tysta en enda sekund. Med 5 minuter kvar stod det 42-42, och vi gjorde en touchdown så att det blev 49-42. Åh vi hoppade och skrek i the student section och folk trillade över varandra, haha. De sista 5 minuterna kändes som en evighet, men vi vann! Och nästa vecka är vi vidare till play offs, eftersom att vi vunnit 8 och förlorat 2 matcher. We're gonna do good! Men nu ska jag äntligen ta igen lite sömn, natti!


Hey beautiful!

Blev efter några om och men kvar i skolan idag, tills fotbollsträningen började. Man är tydligen konstig om man är kvar i skolan, men det var helt okej med mig! Jag njöt av lugnet i matsalen, och läste Shantaram. Efter en liten stund kom trumpet-gruppen ur skolorkestern ut och tyckte att det var en bra plats att öva på, och i ungefär 40 minuter spelade 20 trumpeter olika låtar precis bredvid mitt bord. Skönt! När de till slut var färdiga, hörde jag någon ropa "Camilla!" bakom mig, och såg hela wrestling-teamet komma in i matsalen. Jag känner ganska många av killarna i laget, så några stycken satte sig vid mitt bord en stund. Sen försvann de och kom tillbaka lika snabbt igen med enorma röda mattor som de rullade ut i hela matsalen, och flyttade alla bord och människor för. Så i en halvtimme satt jag och några fotbollstjejer och tittade på wrestling, som förresten är jättekul att titta på, tills det var dags för vår egen träning. Och trots alla blåsor, skav, blåmärken och kramp i varenda benmuskel, så gick det jättebra för mig på träningen idag! Jag börjar förstå fotboll mer och mer, och har äntligen kontroll över vad jag gör på plan. Så jag börjar tro att jag har en fast plats på Varsity-laget, trots att det finns runt 20 tjejer som spelat fotboll innan på JV-laget. Haha, stolt tjej! Och ikväll tänker jag lägga mig tidigt, så natti! :)

Förresten verkar det som att sommaren är på väg mot sitt slut här! Det var 40 grader så sent som förra veckan, så det känns skönt nu när det börjar bli runt 20-30 istället, haha. Undrar hur hösten ser ut här i Louisiana!


New Orleans part 2



The streetcar på St Charles Avenue.

Mardi Gras World

Tro det eller ej, men jag har faktiskt kläder under min Mardi Gras-utklädnad, haha.

... 'Cause it's all about Mardi Gras down in New Orleans (som alla häromkring uttalar Nawlins).

Happy Halloween!

Så, idag var det Halloween! Vi hade fotbollsträning till 6 som vanligt, där vi tränar uppdelade i ett Varsity-lag - de bästa tjejerna som spelat fotboll innan, och JV - de som aldrig spelat innan och de som helt enkelt inte är bland de bästa. Jag tränar alltså med JV, för att jag undvikt fotbollar i hela mitt liv. Men jag har gjort ganska bra ifrån mig på träningarna, och idag efter att vi i JV var klara med vår timmes fotbollsträning, och skulle byta skor för en timmes löp- och styrketräning, så ropade tränaren på mig och 3 andra tjejer och bad oss fortsätta träna fotboll med Varsity-laget istället. Boom! Så vi är några stycken som kanske får spela med Varsity-laget, och jag är jättenöjd! Det här var trots allt min fjärde fotbollsträning i hela mitt liv, haha.

Efter fotbollen åkte vi till Savannah's farföräldrars farm, och sen hem till mig för att gå trick-or-treating (bus eller godis!). Det var jag, Sarah, Savannah och Brady som gick, och vi hade jättekul trots att vi nog var de enda som var äldre än 10 år, haha. Jag var i alla fall en svensk viking, Sarah var en softballspelare och Savannah var en fotbollspelare (kreativt! vi hade helt enkelt bråttom och allt var jättespontant), och Brady var en cowboy. Nu har alla åkt, klockan är 11 och det är way past my bedtime. Godnatt :)


Haha ja, ganska hemsk bild... Men jag hade i alla fall kul!

RSS 2.0