bloglovin CamillaPedersen's Profile Page

Kom och dansa med oss

Vad jag har gjort idag? Blivit bjuden på kakor 4 gånger i skolan, med lagom mellanrum. Jag har spelat alfapet på svenska och engelska hela dagen, tränat lite fotboll och sjungit fina låtar av Navid Modiri och Gudarna.

Förlåt för att jag inte skrev något igår, men jag var hemma från skolan med världens huvudvärk och en ganska jobbig förkylning. Jag kom till skolan, dansade spansk dans/zumba i 1 ½ timme och fick sedan be min värdmamma checka ut mig. Jag kom hem, slocknade i sängen och vaknade inte förrän 5 timmar senare. Haha, oops! Lite vila och varm choklad verkade i alla fall hjälpa, för idag mådde jag bra igen. Skönt!


Johnny B Goode, åh vad jag saknar min lillkille!

It might not be the party we hoped for, but while we're here we might as well dance

Jag har varit ensam hemma hela eftermiddagen och kvällen, och det har faktiskt varit skönt! Jag pratade med mina föräldrar i 1 ½ timme, sov ungefär lika länge och har hunnit fixa med en del grejer. Inatt sov jag nog inte alls och i skolan råkade jag prata svenska flera gånger, haha. Trött tjej!

Imorgon blir nog en bra dag! Jag ska lägga mig tidigt ikväll, och det första jag ska göra när jag kommer till skolan imorgon är att dansa igenom hela spanskalektionen. Efteråt har vi Panther Claws, typ team building i skolan, och sen är det ju Chicken Day. Vi har till och med t-shirts där det står Chicken Day, haha. Kyckling är religion här. Och jag klagar inte! Nu ska jag signa out, hoppas att allt är bra med er!


Jag och Evan på homecoming, när han hämtade mig. Jag ska se om jag kan få några bättre bilder av honom sen!

Homecoming

Förlåt förlåt förlåt. Jag lever fortfarande, don't worry!

I helgen var några av årets största händelser, och det var inte alls som jag väntat mig. Jag blev frågad till homecoming av en jättetrevlig kille, i fredags! Och dancen var i lördags. I fredags hade vi vår homecoming football game också, som vi såklart vann. Lördagen var jag ute och stressade något sinnessjukt med att hitta allt jag behövde till kvällen. Jag hann knappt byta om till min klänning innan jag skulle bli hämtad, men som tur var var min date ganska sen. Jag hade ingen kamera, men jag ska försöka hitta en bild på oss tillsammans. Vi hade det i alla fall trevligt, åkte och tog bilder med vår grupp och åt sen middag på en italiensk restaurang. Dansen i sig var inte så jätterolig, men det var så kul att träffa alla fina människor. Efteråt åkte vi hem till Bradey och åt frukostbuffé, tittade på skräckfilm och läste historia om hans hemsökta hus. Tjejerna åkte sen hem till Kelsey och sov över, och dagen efter gjorde jag inte mycket annat än att sova och gå på bible studies. Bra sammanfattning av min helg, nu måste jag springa igen! Vi hörs, puss :)



Ikväll är vår homecoming football game! Och jag blev alldeles precis bjuden till homecoming dancen, som är imorgon, och jag har alltså en del att fixa tills dess. Hoppas att ni har en bra helg hemma i Sverige, eller vart ni än är, puss!


That's 70's!

Jag chillade i världens obehagligaste shorts idag i skolan. Varje årskurs hade ett årtionde som tema, och vi hade 70's! Faktiskt kul :) Jag blev inbjuden till en homecoming-grupp också idag, jag tror att homecoming kommer bli riktigt bra! Om ungefär en timme börjar homecoming-paraden, och vi ska åka till Sarah och Avery's för att titta på den, och äta middag efteråt. Så ser min kväll ut!

Imorgon är vår homecoming football game! Och det är formal day i skolan, så de flesta kommer ha på sig klänning, kostym eller något annat fint. Till helgen är det homecoming-dancen också, det kommer bli så bra!  


Jag och Kolby idag (senior - 80's!) i tech theatre! Skolans bästa footballspelare förresten. Och sjukt rolig kille!

River rats

Jag har varit på ett float party hela dagen, men nu är vår float äntligen färdig! Förutom att göra blommor och bygga färdigt vår float så tog vi massvis med bilder, beställde pizza, körde runt och försökte se de andra klassernas floats, skrattade så himla mycket och killarna försökte lära mig att kasta en football. Jag är så nöjd, jag hade inte kunnat ha finare människor omkring mig. Förresten, imorse åkte min värdpappa ner till New Orleans för att jobba på en filminspelning i några månader. Det kommer bli lite tråkigt att inte ha honom här, men han kommer förhoppningsvis och hälsar på ibland, och vi får kanske chansen att komma ner och hälsa på honom någon gång också. Jag och min fina värdmamma kommer nog ha det riktigt bra här hemma ändå!

Nu är mitt huvud alldeles för tungt efter att ha varit ute i värmen idag, och imorgon ska jag upp tidigt och klä på mig min 70-tals outfit. Natti! 




Nerd day

Idag var nerd day i skolan! Jag fick ett sms precis innan jag skulle iväg att man var tvungen att ha uniform ändå, skönt. Så det blev inte så roligt som det kunnat bli, men ändå hyfsat. Inatt var det förresten storm, runt om i Texas och Louisiana var det tydligen en tornado också. När vi kom till skolan var hälften av all elektricitet utslagen, så hälften av skolan hade inget ljus och ingenting fungerade som vanligt. Vi fick stanna kvar trots det, och halvvägs genom dagen blev det fixat. Efter skolan åkte jag och Sarah till ett float party, där vi byggde junior-klassens paradvagn till homecoming. 5 timmar senare höll mina armar på att ramla av, det var svettigt, småkryp flög överallt och vi åkte hem. Nu håller jag på att somna i soffan, godnatt!


Friday night football

Hej! Förlåt för att jag inte uppdaterat alls på ett tag, men jag har knappt varit hemma de senaste dagarna. Har haft fullt upp hela tiden, och det är ju så det ska vara! För att sammanfatta helgen så var det football i fredags, som vanligt. Efteråt åkte jag och 5 andra tjejer ut till Callie's för att sova över. I lördags var jag och Sarah ute och shoppade i 7 timmar, mest eftersom att nästa vecka är homecoming! Varje dag har man ett tema som man ska klä ut sig till, och jag ska gå all in (eller som man säger här, all out!). Ni lär få en del bilder under veckan! Igår kväll åkte vi ut och åt middag, och åkte sen hem till Callie och tittade på film. Nu är jag hemma, och idag skulle jag egentligen gå på både flower party och bible study, men jag stannar hemma istället. Och andas.





The hardest part about moving forward is not looking back

Jag tänkte bara skriva att jag inte glömt alla er där hemma! Jag tänker på er lite för ofta och saknar er så himla mycket, det är ni som gör det lite svårare att vara så långt hemifrån. Jag hoppas att allt är bra med er (och med Sverige), och att ni inte glömmer bort mig. You better not! Ta hand om er, puss ♥


SP09So, 2010, feels and looks like forever ago.


Blowing in the wind

Idag var en tung skoldag igen, jag antar att det är skoltiderna som tar ut sin rätt. Det är inte lätt att kämpa med att hålla sig vaken under första lektionen, som börjar vid 7. Men jag fick tillbaks bra prov och pratade med en del fina människor, så det var värt. Som alltid. Sen jag kom hem har jag suttit och målat, byggt och pysslat med ett "diorama", som är en skolåda som ska byggas om till en filmscen. Jag har valt Harry Potter och scenen med den flygande bilen, och det kommer bli himla bra. Ibland är det lite extra bra att ha en värdmamma som älskar att pyssla och en värdpappa som jobbar med att bygga filmscener :) Nu säger jag godnatt, puss!


Solen i ögonen

Hej! Lång kväll med plugg igår, och en ganska tuff dag i skolan idag. Fast även en dag som idag, då allt känns jobbigt och jag har 3 prov på 4 lektioner, så går det inte att vara nere. Alla människor omkring mig i skolan är så fina, det är ganska mäktigt så annorlunda stämningen är på Parkway jämfört med de svenska skolor jag gått i. Det är svårt att inte trivas!

Efter skolan idag var det flower party, och efteråt åkte jag, Sarah och Callie till gymmet och hade ett riktigt bra träningspass. På vägen hem tyckte vi att det var en bra idé att springa en mile till, så vi åkte till Mike Woods Park och sprang en mile i 40 graders värme. Skönt! :) Nu har jag duschat, ätit, pluggat och nu; läggdags. Natti!


Jag och pappa i Frankrike i somras.

9/11

Idag pratar alla om vad som hände för precis 10 år sedan. Trots att jag inte är amerikan, så är det en oerhört tung dag. Staden är lite tystare idag, men samhörighetskänslan är starkare än vanligt.  

Knappt 3000 flaggor, en flagga för varje offer i dåden 9/11 -01.

Parkway vs Farmerville

Hej! Jag har varit helt upptagen den här helgen, så det är därför jag inte har uppdaterat bloggen. I fredags var det bortamatch i Farmerville! Vi var trogna fans och åkte 1½ dit för att se matchen, och det var verkligen värt det.

Idag är det 9/11, och jag blir upphämtad när som helst för att åka till kyrkan. Jag skriver nog ett inlägg efter det, puss!





New Orleans Saints

Saints spelar mot Packers just nu! Varför jag vet det? För att football är religion här, och för att jag älskar det. Och imorgon spelar Parkway en bortamatch, jag vet fortfarande inte om jag ska dit eller inte. Imorgon är det i alla fall helg, och vi ska kanske åka till en sjö i Texas där Stephanie's familj tydligen har stuga eller något liknande. Kan nog bli riktigt bra! Förresten så låter det som att vi förlorar mot Packers. Hoppas att det går bättre imorgon! Trevlig helg, Sverige :)


Country boys and city girls



Ginger

Hej! Jag har haft en jättetrevlig dag tillsammans med värdfamiljen idag! Vi har inte gjort något speciellt egentligen, utan bara haft en "familjedag" sen jag kom hem från skolan. Vi gjorde en god sallad till middag, sen åkte vi ut till en park i närheten där massor av knattelag för fotboll och am football tränade. Riktigt mysigt, åh vad jag önskade att jag hade haft min kamera med mig och att det inte vore konstigt att ta bilder på små barn sådär... Mina värdföräldrar och hunden gick i alla fall en runda, och jag sprang 3 miles. Nu har vi tittat på TV, jag har gjort läxor och jag och Jason har pratat politik. Som vanligt, haha. Skola tidigt imorgon bitti igen, godnatt!


Sci-Port

Har spenderat dagen ute på landet, hos mina värdmorföräldrar och haft det trevligt. Fint med Labor day!


Sci-Port igår! Och jag vill bara nämna att jag inte var den äldsta personen där. Så att ni vet.  

Lazy Sunday

Det har blivit ganska många sköna, lata timmar i soffan idag. I eftermiddags var Jason's vänner över här, och sen åkte vi till ett vetenskapsställe här i stan med dem och åt lunch, lekte med alla prylar och hade det trevligt en stund. Efter det blev det några timmars Top Gear-maraton i vardagsrummet, haha...  Och ikväll åkte vi till en japansk restaurang och åt sushi! Det var första gången jag åt sushi, och åh så gott det var. Nu är det way past my bedtime, natti!




Ungefär såhär ser en typisk amerikansk football game ut! Matchen börjar med nationalsången, som spelas av den enorma skolorkestern, följt av en bön. Efteråt springer spelarna igenom plakaten(?) som cheerleadersen gjort, publiken blir galen och matchen börjar. Och tredje bilden visar ungefär resten av matchen. Football är grymt!

Du kommer aldrig vara ensam

Hej! Klockan är midnatt här och jag tänkte bara skriva lite snabbt innan jag går och lägger mig. Footballen igår var så himla bra, jag längtar tills nästa match! Fast 3 timmar av att stå och kolla på football tar på krafterna, för idag vaknade jag inte förrän mobilen ringde vid kl 1. Haha, oops. 

Jag, mina värdföräldrar och min värdkusin Avery åkte ut och åt lunch på ett jättetrevligt 50-talsställe idag. Efter lite god mat åkte vi och fixade med telefonerna, så nu har jag min värdmammas gamla iPhone! Sen vi kom hem har vi tittat på en norsk film om trolljägare (riktigt värd att se, haha! Trollhunters!), kollat på säsongens första LSU football game, spelat lite monopol och haft det jättetrevligt. Nöjd! Förresten är vi inte påverkade av "Lee", den tropiska stormen som är nere vid kusten. Vi har haft lite regn och så, men det är allt. Så oroa er inte!


Who are we? Parkway! What are we? Panthers! Ser ni mig? I hope so!

Kick that ASH!

Min första football game någonsin, Parkway har precis gått upp till en svårare serie, och vi vann vår första match mot ASH med 55-23! Jag älskar football. Trots att jag inte riktigt förstår sporten, så det är nog mer stämningen jag älskar. Hela skolan är där och stöttar laget, och vi har så himla kul!

Vi hade pep rally i skolan idag och jag hade gärna tagit bilder, om det inte varit så att det är förbjudet... Blir lite galen på det! Men det var riktigt roligt, och jag ska försöka hitta något videoklipp från det nästa vecka. Vi hade toga-tema idag också, men jag och Holly var bland de runt 30 pers av 1000 som hade klätt ut oss överhuvudtaget... Men jag var nöjd ändå! Allt känns lite mer intressant när man har en lövkrans på huvudet, haha. Men en 3 timmars footballmatch (då man står hela tiden!) tar på krafterna, så nu ska jag sova. Godnatt!


Jag och Holly idag utanför skolan. För övrigt är klockan inte ens 07 på bilden, och det är ändå över 30°. Skönt!

Football!

Vad som händer imorgon? Football! Alltså min första "riktiga" football game någonsin! Jag är så taggad! Och jag borde ha gått och lagt mig för 2 timmar sen. Imorgon ska jag hinna med massor innan football-matchen! Därför säger jag godnatt nu, och imorgon (eller övermorgon) ska ni få bilder. Lovar! Godnatt! :) 


I fredags, på Jamboreet!

Orange leaf

Skola, läxor, lite shopping och Orange Leaf. Där har ni min dag! Jag blev förälskad i Orange Leaf! Har velat gå jättelänge, och idag stack jag och Sarah dit efter skolan. Det är självservering, man kan välja mellan ungefär 20 olika smaker av frozen yoghurt, sen finns det hur mycket frukt, bär, choklad, nötter, godis och toppingar som helst. Jag tror att jag kom till himmelriket. Jag har köpt 2 skoltröjor också idag, för att ta del av school spiriten! Och donerat pengar till St Judes barnsjukhus. Och jag skulle ge blod imorgon, men eftersom att jag är en utlänning så tror jag inte att det går. Oh well...

Varenda dag säger någon i skolan något fint till mig, förresten. Komplimanger kommer från folk jag aldrig sett innan, och jag hör hela tiden hur mycket de tycker om mig. Det är en sån skillnad från Sverige! Alla är så genuint snälla, eller i alla fall många. Det gör det så mycket lättare att vara away from home, för man känner sig trots allt lite hemma med alla snälla främlingar. Alla på skolan känner mig, jag känner knappt någon... Haha. Det var det, godnatt!


RSS 2.0